• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hladna krem-čorba od paradajza sa bosiljkom

Autor mondo.rs

Idealno jelo za ove vrućine. Sprema se relativno brzo i kopito jednoroga nije na spisku sastojaka.

  Sastojci (za šest osoba):

3 supene kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 veće glavice luka, grubo iseckanog (ne suviše sitno)

2 šargarepe srednje veličine, očišćene i isečene na kolutiće

5 čenova belog luka, zgnječenih i oljuštenih

dve konzerve od oko 750 mililitara pirea od paradajza (ako ćete sami to da pravite, treba vam oko litar i po kuvanog, iseckanog paradajza)

4 šolje vode

1 1/2 šolje ceđenog soka od pomorandže

1/4 šolje šećera

2 1/2 kašičice soli

10 listova svežeg bosiljka, i još poneki za dekoraciju

1/3 šolje neutralne pavlake

Priprema (četrdesetak minuta):

Zagrejte maslinovo ulje u većem loncu, na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, šargarepu i beli luk i pobvremeno mešajte dok povrće ne omekša i dok luk ne počne da se zlati (petnaestak minuta).

Dodajte paradajz, vodu, sok od pomorandže, šećer, so, bosiljak i kuvajte dok ne proključa. Smanjte temperaturu, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta.

Zatim sastojke izblendirajte ili ispasirajte štapnim mikserom, sve dok ne dobijete ujednačenu teksturu.

Umešajte slatku pavlaku, i ostavite da se dobro ohladi. Kad se ohladi, smestite čorbu u frižider, služite sasvim hladnu, ukrašenu listićima svežeg bosiljka, uz prepečeni hleb.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop