Amerikanac ocaran Trebinjem pokrenuo pivaru

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Amerikanac očaran Trebinjem, pokrenuo pivaru

Autor mondo.ba
Autor mondo.ba

Endru Monfort u Hercegovinu je došao turistički, ali kao i mnogi prije njega, bio je očaran gradom, ljudima i klimom, pa je odlučio da tu pusti korijene. Ovaj mladić u proizvodnji piva ima više od deceniju iskustva.

trebinje, centar Izvor: mondo.ba

Amerikanac iz Kanzasa Endru Monfort koji u Trebinju živi već godinu, pokrenuo je vlastitu pivaru, koja će proizvoditi oko 4.000 litara piva mjesečno, a na našem tržištu će se uskoro naći nekoliko vrsta kraft piva različite jačine i ukusa.

Po struci hemijski inženjer, ovaj mladić u proizvodnji piva ima više od deceniju iskustva. Endru planira za stalno da se nastani u Trebinju, kao i da proširi biznis i osnuje porodicu. U Hercegovinu je došao turistički, ali kao i mnogi prije njega, bio je očaran gradom, ljudima i klimom, pa je odlučio da tu pusti korijene.

"Gorštak", pivo vr'ovačkih korijena!

Zanatska piva, ili kako se popularno zovu, kraft piva prave se od potpuno prirodnih sastojaka, bez dodavanja konzervansa i vještačkih aditiva. Njegova OZ kraft pivara svoje sirovine nabavlja isključivo u inostranstvu, prvenstveno u Njemačkoj, Austriji i Češkoj, prenosi "Glas Srpske".

"Iako znam da je ovo pretežno vinski kraj i da se ljudi bave uzgojem vinove loze, za kratko vrijeme koliko sam proveo u Trebinju primijetio sam da vole i piju pivo, te da zanatsko pivarstvo na ovim prostorima ima potencijal", kaže Endru koji će svoje pivo imati priliku da predstavi na Mostarskom festivalu piva u decembru.

pivo, vaša, lica, pivara, zanatsko, pivnica, alkohol, piće,
Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Registrovao sam proizvodnju na proljeće, a opremu sam kompletirao u posljednjih mjesec i već sam napravio određene količine koje sada odležavaju u fermentatorima. Svi ukusi i vizuelne karakteristike dobijeni su na prirodan način i od najboljih prirodnih sirovina", rekao je ovaj Amerikanac.

Za početak će, kaže, praviti četiri vrste piva sa različitim procentima alkohola, ali će dodavati i nove i povećavati kapacitet. Kroz saradnju sa Turističkom organizacijom cilj mu je da bude svrstan u turističku mapu grada.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader