Sjajan recept za letnji desert - treba samo dobro da ga ohladite!
Ova poslastica ukusnija je od sladoleda, kad je jednom probate, pravićete je celog leta.
Sastojci:
350 grama keksa sa kakaom
360 mililitara slatke pavlake
90 grama slatke pavlake (odvojeno)
45 grama putera, istopljenog
350 grama tamne čokolade, izlomljene na kockice
Sveže maline ili borovnice za ukrašavanje
Priprema:
Keks sameljite u blenderu, dodajte istopljeni puter i pritisnite na dno posude, tako da formirate koru.
Slatku pavlaku mutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg.
Šest kašika slatke pavlake zagrevajte na pari, pa dodajte izlomljenu čokoladu, mešajući sve vreme, dok se sasvim ne istopi, a zatim polako sipajte otopljenu čokoladu u slatku pavlaku, mešajući dok se lepo ne sjedini.
Sipajte krem u modlu u kojoj je kora, i ostavite u frižideru da se hladi, 4 do 6 sati.
Služite uz dodatak voća.
Imate li vi neki dobar recept za "tortu na brzaka"?