Trebinjski Podrumi "Vukoje" proizveli su prvi šampanjac u RS napravljen od grožđa iz domaćih vinograda.
Podrumi "Vukoje" su u godini na izmaku postali nezaobilazna tačka na evropskoj vinskoj karti, a ove godine osvojili su zlatnu medalju za kvalitet na praškom "Royal Wine Challenge".
Podrumi "Vukoje" su kraj poslovne godine obilježili i promocijom crvenog vina magnum, posebne limitirane serije od 100 butelja porodične rezerve iz 2007. godine, koje će biti prodavano u pakovanjima od litar i po.
Loze Vinarije "Vukoje" sada se prostiru na 22 hektara trebinjske zemlje i to na površinama na kojima se miješaju mediteranska i submediteranska klima.
Podrumi "Vukoje" se već treću deceniju bave ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića. Vinarija koristi moderne tehnologije, kontrolisane procese fermentacije i tradicionalne metode odležavanja vina u hrastovim barrique bačvama u podrumima osam metara ispod zemlje.
Praška medalja je peto osvojeno zlato "Vukojevih" vina, koja su se ovjenčala zlatnim medaljama u Briselu, Milanu, Parizu i Ženevi, a žilavka Podruma "Vukoje" je i dalje jedino vino iz BiH koje zauzima poziciju na svjetskoj vinskoj karti.
Iz Podruma "Vukoje" su istakli da ove godine planiraju dodatno ulagati u vinski turizam i nastavak proizvodnje vina s naglaskom na vina vrhunskog kvaliteta.
(MONDO)