• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najpopularniji (i najzgodniji!) vatrogasci na svijetu nisu razočarali ni ove godine (VIDEO)

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

O Australiji se u našim medijima ne piše mnogo - osim što je daleko, čini se da i nema velikih problema o kojima bismo mi ovdje diskutovali.

 Kalendar australijskih vatrogasaca 2024. Izvor: Instagram, australianfirefighterscalendar

Izuzetak su velike prirodne katastrofe, poput požara, ali ono što nas svake godine obraduje je kalendar sa zgodnim vatrogascima, koji obično poziraju sa preslatkim životinjama.

Ni ove godine nas nisu iznevjerili. Zgodni australijski vatrogasci zagrijaće nas i ove zime.

Naime, kalendar je već spreman, a na raspolaganju vam je šest različitih izdanja - kalendar s mačkama, s psima, konjima, izdanje sa različitim životinjama, klasično i - posljednja kategorija koja se zove heroji.

Klasično, i izdanje s herojima uključuju vatrogasce iz australijskih vazduhoplovnih, vojnih i gradskih vatrogasnih službi. U izdanjima sa mačkama, psima i konjima, vatrogasci drže mačke, kučiće, ili poziraju pored konjka, a u "miješanoj" verziji, ovim frajerima društvo prave koale, pačići i druge simpatične životinje.

Australijski kalendar vatrogasaca pokrenut je 1993. godine i od samog početka za cilčj ima prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe. Do sada su uspjeli da prikupe preko 3,4 miliona dolara za različite organizacije, uključujući prihvatilišta za životinje i ustanove za istraživanje raka.

Ove godine, prihod od kalendara namijenjen je bolnici za divlje životinje u Bajron Beju i Fondaciji za djecu oboljelu od raka.

Osim što prikazuju vatrogasce u različitim situacijama, promovišu prirodne ljepote Australije, ovim kalendarima se promoviše i svijest o važnosti vatrogasnih službi i njihovoj ulozi u zaštiti života i imovine tokom požara i drugih hitnih situacija.

Takođe - dostupni su svima. Ovogodišnja izdanja koštaju manje od 15 evra (bez dostave).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop