Japanski restoran nudi vam "zemljani" obrok. Cijena - oko 80 evra.
Restoran čiji se meni zasniva na francuskoj kuhinji i morskim plodovima nudi novu "poslasticu" - obrok koji sadrži zemlju.
Vlasnik i glavni kuvar restorana "Ne quittez pas" Tošio Tanabe kaže da već osam godina lagano uvodi zemlju kao sastojak obroka u ponudi.
"Pokušavam sladokuscima da dočaram prirodu u punoj ljepoti. Zemlja, voda i vazduh dio su prirode, i ništa od toga nije izmislio čovjek. Ovo je prirodna hrana", kaže on.
Obrok od šest jela sa zemljom košta oko 80 evra, i pravljen je od namirnica koje vadimo iz zemlje, ili rastu tik uz tle. Sadrži supu sa zemljom, blatnjave tartufe, šerbet sa zemljom, kao i Tošiovo posebno iznenađenje - kugla od krompira prelivena sosom od zemlje, u čijem se centru nalazi nadjev od tartufa.
"Svaki grumen zemlje koji koristimo pažljivo prokuvamo i zatim prosijemo, kako mušterija ne bi dobila puna usta pijeska", objasnio je Tošio.
(MONDO)