Imuno šotovi su bomba za organizam, kaže magistar farmacije Hristina Lazarević Milošević.
Kada nam padne imunitet, lako nas obori virus i dođe do bakterijske infekcije. Osjećamo se slabo i umorno, nemamo snage ni za šta. Da li ste čuli za imuno šotove koje možete da napravite za par minuta? Riječ je o prirodnim sastojcima kojima jačamo svoj organizam, a kako to da uradimo, otkrila je na K1 televiziji Hristina Lazarević Milošević, magistar farmacije.
"Danas ćemo prikazati brza rješenja kako da podignemo imunitet. Nije potrebno jačati imunitet kada dođe do infekcije, već kad smo u punoj snazi. Evo kako možete svakodnevno da ga jačate. Možete da napravite dva napitka, to su imuno šotovi. Tako se zovu jer se pakuju u male rakijske čašice i popiju se na iskap, jer su najčešći ljuti ili jakog ukusa. To je vitaminska bomba za organizam", rekla je Hristina Lazarević Milošević i otkrila recepte.
Crveni imuno šot
"Za crveni su potrebne dve do tri cvekle srednje veličine. Ne moraju da budu skuvane, mogu da budu svježe i bolje je kada su svježe jer tako ima više vitamina i minerala. Pored cvekle, možemo da dodamo jednu šolju zamrznutog voća. Ovde su u pitanju maline, ali možete da dodate kupinu i bolje je da koristite divlju. Dodaćemo sok od jednog limuna, đumbir koji je odličan za jačanje imuniteta. Dodaćemo četvrtinu ili pola kašičice cimeta, on je odličan stimulans. Dodajemo biber jer je mnogo ljekovit", otkrila je Hristina i objasnila dalje korake:
"Da biste dobili ređu smjesu, poželjno je da imate cjedilo kod kuće i da smjesu iz blendera iscijedite. Tako ćete dobiti tečnost koju popijete. Sipajte u rakijske čašice i nahranite svoj imunitet", otkrila je Hristina.
Izvor: Youtube/Printscreen/ Clean & DeliciousŽuti imuno šot
"Koristićemo dva limuna. Oljuštite, očistite i cijeli stavite u sokovnik ili blender. Možete da ga koriste sa korom, ali u tom slučaju mora da bude organski. U suprotnom nemojte, pun je pesticida. Koriste se jedan đumbir, veličine palca, kurkuma, pola kašičice bibera. Da bi bilo malo tečnije, s obzirom da ovde nema vodenkastih sastojaka, dodajemo dvije čaše vode. Ovo u frižideru može da se drži do pet dana", otkrila je Hristina i upozorila jednu grupu ljudi:
Izvor: Pexels"Važno je da naglasimo da ovo ne bi trebalo da piju osobe koje imaju gastritis", istakla je.
(MONDO)