• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

M:tel City race Banja Luka 2015

Autor mondo.ba

Prvi polumaraton u Banjaluci, u organizaciji Trkačkog rekreativnog kluba “TRK” iz Banjaluke, biće održan u nedjelju 17. maja, a kompanija Mtel generalni je sponzor ovog sportskog događaja.

Kampanjom pod nazivom „Priprema, pozor, sad… počni da trčiš“, pozvani su svi zainteresovani iz regiona da se prijave za ovu trku u dužini od 21,1 km, a u okviru „Mtel City race“ Banja Luka 2015, održaće se i „Fun run“ – trka zadovoljstva u dužini od 3 km.

Više od 1.000 prijavljenih učesnika, krenuće u 10 časova sa Trga Krajine, gdje će nakon proglašenja pobjednika, biti održan i polumaratonski parti, sa brojnim muzičkim i zabavnim iznenađenjima. Trasa polumaratona prolaziće kroz najljepše dijelove grada, a najbolje polumaratonce, učesnike prvog, istorijskog polumaratona u Banjaluci, u ženskoj i muškoj kategoriji, na kraju trke očekuju i vrijedne nagrade.

Ono što je zanimljivo i jedinstveno u vezi sa ovim takmičenjem jeste i činjenica da „TRK“, kao organizator polumaratona, želi podići svijest o položaju žena u RS i BiH. U klubu ističu da je ova trka jedan od načina na koji žele da skrenu pažnju na problem s kojima se žene kod nas i dalje susreću, a to je borba kako bi postigle pravu ravnopravnost s muškarcima. Jedan od načina je i animiranje što većeg broja žena da se bave ovim sportom, te da učestvuju u takmičenju. Upravo iz tog razloga, „Mtel Banja Luka City Race“ je prva i jedina trka u svijetu koja nudi veće nagrade za žene nego za muškarce.

Takođe, polumaratonu će prisustvovati i specijalni gosti, proslavljeni atletičari iz Srbije: Vera Nikolić, Snežana Pajkić i Dragan Zdravković.

Kompanija Mtel, i ovoga puta, pružila je podršku novim idejama, pozitivnim vrijednostima i razvoju sportskog duha u zajednici u kojoj posluje. „Mtel Banja Luka City Race“ je takmičenje s ciljem mnogo većim i značajnijim od pobjede, a to je upravo učestvovanje u promociji zdravog života i pozitivnih vrijednosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS