• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održana centralna manifestacija „Dukatfest 2016“

Autor mondo.ba

Na tvrđavi Kastel u Banjaluci, 20. juna, održana je centralna manifestacija Internacionalnog festivala kulture – „Dukatfest 2016“, kada su se učesnici takmičili za nagrade za najbolje predstavljanje, stil i autentičnost u izvođenju.


Ovaj festival je član Svjetske asocijacije folklora pri Unesku i do sada je ugostio više od 80 ansambala iz 43 zemlje svijeta, a ove godine održava se u tri grada - Banjaluka, Modriča i Gradiška.

Na ovom, devetom po redu festivalu kulture je učestvovalo 10 ansambala sa oko 250 članova iz Indije, Letonije, Turske, Kolumbije, Španije, Šri Lanke, Slovačke, Indonezije, Srbije, Republike Srpske i BiH, a pobjednik ovogodišnjeg „Dukatfesta“ je Kulturno umetničko društvo 'Abrašević' iz Srbije.

Kao prijatelji ove internacionalne manifestacije, u ime kompanije m:tel Gran pri nagradu za najbolji ansambl uručio je izvršni direktor za marketing i prodaju m:tel-a Đorđe Mišić.

Kako ističu organizatori „Dukatfesta“, od ove godine uvedena je kombinacija tradicionalnog programa sa modernim izrazom, kako bi ovaj festival okupljao i mlađu publiku koja će uživati u etno-muzici iz različitih dijelova svijeta u kombinaciji sa pop ili rok muzikom.

Festival traje do 22. juna.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS