• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan sigurnijeg interneta 2018

Autor mondo.ba

Dan sigurnijeg interneta 2018 u svijetu će se obilježiti pod sloganom „Stvaraj, poštuj i poveži se: Bolji internet počinje s tobom“, dana 06. februara.

U Bosni i Hercegovini, ovaj Dan obilježava se u organizaciji MFS – EMMAUS-a, uz podršku Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH (SID Komitet BiH). Vođen postignutnim uspjehom prethodnih kampanja, MFS-EMMAUS obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizuje u saradnji sa Centrom za sigurniji internet Hrvatska - Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Osijek, kroz takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, na temu sigurnosti na internetu. Takmičenje će se sastojati od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.dansigurnijeginterneta.org.

Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID-a 2018, 06. februara, od 09.00 do 19.00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online takmičenje generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i nagrade na web stranici.

Posebno napominjemo da je ove godine kviz namijenjen svim učenicima osnovnih i srednjih škola, te su kreirana dva kviza koja će biti dostupna na dan takmičenja na web stranici www.dansigurnijeginterneta.org, i to:

-       kviz za učenike I-IV razreda osnovnih škola, i

-       kviz za učenike V-IX razreda osnovnih škola i I-IV razreda srednjih škola.

Pobjednici će biti nagrađeni vrijednim nagradama – uređajima kao što su tablet, pametni telefoni, foto-aparat, slušalice, baterije za punjenje mobilnih telefona i druge nagrade koje su ove godine obezbijedili sponzori obilježavanja Dana sigurnijeg interneta: Microsoft i Logosoft.

Putem interaktivne mape dostupne na pomenutoj web stranici tokom 06. februara biće vidljivi podaci koliko djece je učestvovalo u kvizu i iz kojih gradova Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Završni događaj, odnosno svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, planiran je nakon realizacije kviza, a uz prisustvo medija i javnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS