• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zakerberg: Nema više smaranja sa računima, slaćemo pare kao poruke! (VIDEO)

Autor Siniša Stanić

Nova WhatsApp platforma uključuje i plaćanja i nestajuće poruke. Pogledajte o čemu se radi.

 Zakerberg: Nema više smaranja sa računima, slaćemo pare kao poruke! (VIDEO) Izvor: MONDO / WhatsApp

Aplikacija WhatsApp omogućila svima novu opciju, koja dozvoljava korisnicima da poruke sa telefona pošiljaoca i primaoca nestanu nakon sedam dana.

Nova opcija ima za cilj da zaštiti privatnost korisnika

Takozvane nestajuće poruke će korisnicima biti dostupna krajem novembra i to podrazumeva i Android i iOS platformu, ali neki od korisnika, čak i kod nas, imaju mogućnost već da ih koriste, posebno oni, koji su aktivirali BETA verziju WhatsApp aplikacije.

Mark Zakerberg, izvršni direktor Facebook kompanije, je još u aprilu 2019. godine najavio uvođenje nekoliko novina u aplikaciji kako bi korisnici imali više privatnosti, uključujući i opciju za nestajanje poruka. Ovu aplikaciju trenutno koristi više od dve milijarde ljudi, ali ona još uvek ne sadrži reklame, za razliku od Messenger, Instagram i samog Facebook-a.

WhatsApp je tako potvrdio da nakon Brazila pokreće i digitalno plaćanje i slanje novca preko aplikacije za svojih 400 miliona korisnika u Indiji. Novi servis digitalnog plaćanja i transfera novca koristiće infrastrukturu Indije, koju već koriste Walmart PhonePe i Google Pay. WhatsApp će omogućiti plaćanje računa, uplate različitih servisa i slanje novca u bankama i institucijama, koje podrže WhatsApp platni sistem, koji je već aktivan.

Ova vest je toliko velika da je i Mark Zakerberg lično snimio poruku o tome i objasnio korisnicima u Indiji šta će sve moći da učine koristeći novu digitalnu platformu za plaćanje i transfer novca. Facebook će neke transakcije naplaćivati, poput provizije za plaćanje računa, ali će neke biti besplatne, kao što je prebacivanje novca porukom do drugog korisnika, ali u određenim iznosima.

Nedavno je i Viber uveo usluge plaćanja za svoje korisnike u celom svetu, a u Srbiji se očekuje tokom 2021. godine. Prva zemlja u kojoj je Viber pokrenuo ovu platformu je Ukrajina.

Kupovina preko WhatsApp aplikacije (MobIT)
Izvor: WhatsApp

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS