• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTube briše teorije zavere: Snimci, koji negiraju i rezultate izbora biće ukinuti, a već su sklonjene hiljade videa!

Autor Marko Čavić

YouTube uklanja snimke na kojima Tramp priča o prevari

 YouTube briše teorije zavere: Snimci, koji negiraju i rezultate izbora biće ukinuti, a već su sklonjene hiljade videa! Izvor: MONDO / YouTube

Kompanija YouTube je saopštila da će početi da uklanja video snimke na kojima predsednik SAD Donald Tramp "lažno optužuje da je na ishod predsedničkih izbora uticala izborna prevara", preneo je Rojters.

Ova odluka se odnosi na sadržaj koji je postavljen na YouTube mreži od srede, dan nakon što su američke države potvrdile rezultate predsedničkih izbora.

Iz YouTube kompanije kažu da će početi da sprovode zakon u skladu sa "istorijskim pristupom, koji se ima prema predsedničkim izborima". Onlajn platforme su pod pritiskom da uklone dezinformacije o izborima sa svojih sajtova.

YouTube, koji je u vlasništvu kompanija Alphabet i Google, je viđen u svetu kao neko ko se nije previše mešao u priču o izbornim prevarama, u odnosu na Facebook i Twitter, koji su odmah označavali Trampove komentare kao diskutabilnim, čim ih je objavljivao.

Posle novembarskih izbora, Rojters je identifikovao nekoliko YouTube kanala, koji su zarađivali novac od reklama i članstva u udruženjima, koja su samo pojačavale optužbe o izbornoj prevari. YouTube je rekao da je od septembra obrisao više od 8.000 kanala i više hiljada "obmanjujućih video snimaka" koji su kršili pravila YouTube-a u ovom domenu politike.

(MONDO / Tanjug)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS