• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova opcija koja Gmail čini još korisnijim

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kvalitetna promjena koja će Gmail učiniti još boljim.

 Nova opcija koja Gmail čini još korisnijim Izvor: MONDO portal.

Kompanija Google je uvela zaista sjajnu promjenu koja će olakšati rad svim korisnicima u Gmail-u.

Naime, sada će korisnicima biti omogućeno da jednostavije upravljaju sa Microsoft Office podacima.

Možda će vas zanimati:

Korisnici će moći direktno da upravljaju sa Office podacima koji su zakačeni na Gmail pošti, kao što to možete raditi u Google Docs ili Sheet files. Iako je Google Workspace (nekada poznatiji kao G Suite, a čiji su deo Google Docs, Sheets, Slides, Meet i Calendar) nudio kompatibilnost sa Microsoft Office podacima (Word, PowerPoint i Excel) već neko vrijeme, svaki dokument ste morali da otvarate preko Google Drive opcije kako biste ga izmijenili ili uredili, dok se sadržinu pošte mejla mogli jedino da pogledate.

Često je takva opcija znala da „zabode“ i sporije je radila nego što bi tu istu datoteku skinuli i izmijenili na već instaliranom Word-u na vašem računaru. Ipak, novi protok rada izbacuje nepotrebne korake! Sada možete otvoriti Office fajl i koristiti Google Docseditor preko Gmail-a, kao što biste to radili na tom servisu kojeg bi morali da otvorite u novoj kartici (New Tab). Da stvar bude još bolja, mogućnost mijenjanja podataka ne konvertuje Office podatke u Google Docs, već će vam sačuvati originalan tip dokumenta (format fajla).

Gmail će omogućiti korisnicima da odgovore na originalan mejl i da uključe ažuriranu verziju fajla (koji će biti u Office formatu), bez da istog skinu, izmijene, pa ponovo otpreme i stave u mejl. Google radi na tome da Office usluge osposobi da rade što bolje u Google Docs uz pomoć Macro Coverter add-on, koji je dizajniran da pomogne korisnicima u organizaciji i lakšem ubacivanju Excel podataka u Sheets uslugama.

Ta kompanija će u narednoj godini dostaviti bolju orijentaciju dokumentacije i slika za Google Docs, što će omogućiti podacima da imaju i horizontalne i vertikalne strane, zajedno sa slikama postavljenim iza teksta i vodenih žigova. Ipak, te dvije opcije su predviđene za narednu godinu.

Da li i vi pozdravljate ovu promjenu?

(Mondo / The Verge)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS