• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizaran rat kompanija Apple i Facebook oko verifikacije

Autor Miloš Delević

Godinama traje rat između kompanija Facebook i Apple, ali se čini da su se odnosi između njih znatno pogoršali na samom kraju godine.

 Bizaran rat kompanija Apple i Facebook oko verifikacije Izvor: Mondo / HBO

Nisu mu dužni ostali iz te kompanije i Tim Kuk je imao par reči da uputi svom kolegi. Izgleda da posle tih reči da je rat između te dve kompanije dospeo i na lični nivo! Mnogi korisnici društvene mreže Facebook su primetili da je ta kompanija ukinula potvrdu Apple-u na njihovoj zvaničnoj stranici na toj društvenoj mreži, da su to zaista oni. Da pojednostavimo stvari, Facebook je sklonio onu plavu štiklu koja se nalazi pored nečijeg imena (slavna osoba, kompanija, itd...) koja ukazuje da je to zaista njihov profil, ili se bar tako mislilo.

Da je u pitanju izolovan slučaj, najbolje pokazuje činjenica da sve rivalske kompanije Apple-a imaju tu plavu štiklu, to jest da su verifikovani. Od Microsoft, Hewlet Packard do Samsung kompanije! Facebook je prokomentarisao da je takva odluka donešena pošto admin te stranice nijednom nije prošao kroz sve korake sa kojim bi potvrdio verodostojnost te stranice.

Stvari postaju još apsurdnije kada uzmemo u obzir još jednu društvenu mrežu kompanije Facebook, na Instagram stranici Apple-a stoji plava štikla. Kako to obično biva, naizgled mizeran detalj je postalo nešto o čemu se priča na društvenim mrežama.

Mnogi su prokomentarisali ovakav potez kompanije Facebook "kao ličnu vendetu", te su se mnogi osvrnuli na Marka Zukerberga kako je on zajedljiv, te da bi tako nešto uradilo "dete". Na kraju se ispostavilo da Apple ni u jednom trenutku nije bio verifikovan od strane Facebook kompanije, odnosno da nikad nisu podneli zahtev da ta kompanija dobije plavu štiklu. Bizarno, apsurdno i neverovatno da se zbog potpuno nebitne stvari digla frka! Mnogobrojni inostrani portali su se "upecali", između ostalog i DailyMail, te su objavili da je Facebook ukinuo tu oznaku kompaniji Apple.

Šta vi mislite o svemu ovome?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS