• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook ukida "lajkovanje" stranica?

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Ova promjena se odnosi samo na Facebook stranice!

 Facebook ukida "lajkovanje" stranica? Izvor: MONDO / Facebook

Društvena mreža Facebook se danas obratila javnosti sa zaista iznenađujućim novostima.

Naime, ta kompanija planira da ukine mogućnost lajkovanja redizajniranih javnih stranica koje su u vlasništvu umjetnika, javnih ličnosti i ostalih brendova.

Od sada će Facebook stranice samo prikazivati pratioce, te će postojati namjenski dio sa novostima gdje korisnici mogu da se pridruže razgovorima, kao i da komuniciraju sa istomišljenicima, ali i da stupe u kontakt sa obožavacioma. "Uklanjamo lajkove i fokusiramo se na sljedbenike kako bismo pojednostavili način na koji se ljudi povezuju sa svojim omiljenim stranicama", saopštio je Facebook o redizajniranju.

Ovakav princip koristi i društvena mreža Instagramkoja je samo jedna u nizu od aplikacija koje su u vlasništvu kompanije Facebook. Umjesto broja lajkova, sada će "mjerna jedinica" uspjeha neke stranice na Facebook društvenoj mreži biti izražena po broju pratilaca!

Facebook je implementirao i nove opcije za vlasnike tih stranica koje omogućavaju istim da stupe u kontakt sa svojim pratiocima, te da razmijene mišljenja. Uz to se planira i aplikacija Creator Studio koja će omogućiti vlasnicima grupa da upravljaju lakše sa istim uz pomoć svog telefona.

Lajk opcija na društvenoj mreži Facebook je nastala 2009. godine, mnogo godina se razmatralo o dislajk opciji, ali ta ideja nikad nije zaživjela. Prije tri godine su predstavljene opcijeLove (ljubav), Haha (smijeh), Wow (zapanjenost), Sad (tuga) i Angry (ljutnja), ali one se mogu koristiti u komentarima, objavama ili porukama. Kao takav će lajk nastaviti da živi.

(Mondo / Tanjug)

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS