• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslije vrhunca, Bitcoin počeo drastično da pada!

Autor Vesna Kerkez

Da li vi posjedujete popularnu kriptovalutu?

 Poslije vrhunca, Bitcoin počeo drastično da pada! Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Najpopularnija kriptovaluta je u proteklih mjesec dana doživjela nagli porast, te je prije nekoliko dana (8. januara) dostigla vrijednost veću od 40.000 dolara.

Rekordan nivo svih vremena se nije dugo zadržao, te je Bitcoin počeo da opada, juče je izgubio vrijednost za 11,71 odsto (35.544 američkih dolara).

Možda će vas zanimati:

Vrijednost digitalne valute u trenutku pisanja ovog teksta je nešto viša od 34.000 dolara, što je i dalje ogromna vrijednost kada uzmemo u obzir da je prije samo nekoliko nedjelja ta kriptovaluta prvi put od svog postojanja dostigla 20.000 dolara. Ona je drugog januara prvi put premašila i vrijednost do 30.000 dolara, prenosi Tanjug.

Cijena Bitcoin-a se na kraju prošle godine gotovo učetvorostručila, te je dostigla nivo iznad 29.000 dolara. Investiciona banka JPMorgan je u ponedjeljak objavila smjelu dugoročnu prognozu o ciljanoj cijeni ove kriptovalute, tvrde da ona može da se popne na čak 146.000 dolara, te da se takmiči sa zlatom kao "alternativnom" valutom.

Ovaj pad vrednosti Bitcoin-a je uticao na to da je više od 170 milijardi dolara uklonjeno sa tržišta kriptovaluta, prenosi Cnbc. Sve ovo nije ništa neubičajno za popularnu kriptovalutu, pošto je i u prošlosti pokazivala iste "znakove ponašanja". Postoje i skeptici koji smatraju da će Bitcoin uskoro pući, kao što su američki broker Piter Šif i ekonomista Nurel Rubini koji vide Bitcoin kao jedan balon, a poznato je šta se dešava sa istim kad se prenaduva!

Da li vi posjedujete ovu kriptovalutu?

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sasa

Zasto bitcoin ovako raste pa padne da li to trziste diktira ili su spekulativne radnje da neko zaradi?Mislio sam da je bitcoinkupovinaprodaja nesta na cemu mozes dobro da zaradis.

RECENZIJE

TIPS & TRICKS