• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kriptovaluta napravljena iz šale obara rekorde: Uveliko nadmašila i najveći rast Bitcoin valute!

Autor Miloš Delević

WallStreetBets ponovo umešao prste!

 Kriptovaluta napravljena iz šale obara rekorde: Uveliko nadmašila i najveći rast Bitcoin valute! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović, Twitter/printscreen/DogecoinChat

Od kada se 2009. godine pojavila prva digitalna valuta, ceo svet je naprasno poludeo za istim, a da i dalje traje pomama za digitalnim novčićima najbolje pokazuje činjenica da je Bitcoin dostigao rekordnu vrednost (40.000 dolara) početkom 2021. godine.

Tržište kriptovaluta se od tada nije smirilo, a za to su krivi "štreberi sa Reddit-a"!

Jedna grupa sa te društvene mreže koja se naziva WallStreetBets je digla vrednost deonica kompanije GameStop, a sada je na redu došla i jedna kriptovaluta koja je nastala iz šale. U pitanju je valuta Dogecoin koja je nastala iz mimova (meme) na kojima je pas rase Shiba Inu.

Zaista je čudna moć interneta, moraćete da se složite sa nama. U jednom trenutku je bila na 12. mestu najvećih digitalnih novčića, a njena tržišna kapitalizacija se procenjuje na nestvarnih 6,1 milijardi dolara. Nastala kao vid šale 2013. godine, Dogecoin se više ne šali sa konkurencijom, njena vrednost je u jednom danu porasla čak za 900%, što nije pošlo za rukom ni mnogo poznatijem Bitcoin-u.

Ovaj digitalni novčić je postala kriptovaluta o kojoj se najviše pričalo u jednom danu na društvenoj mreži Twitter, zapanjila je i rekord Bitcoin valute postavljenog 2. januara 2021. godine. Kako to obično biva i Ilon Mask se uključio u pomamu za ovom kriptovalutom. Jednom kada je on napravio objavu o njoj, njena vrednost je još više skočila.

Njena rekordna vrednost je iznosila skoro 0,08 dolara, te je sada pala na 0,04. Ostaje da vidimo šta će WallStreetBets sledeće da "napumpa". Kako stvari stoje, sve one koje zanima svet kriptovaluta u narednom periodu mogu da očekuju neočekivane stvari, a sve zahvaljujući uticaju internetu. Sa razlogom je Mask nazvao Dogecoin: "Kriptovaluta naroda!".

Dogecoin
Izvor: QuantumDesignsHD,

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS