• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na Bitcoin, jedna kriptovaluta je postigla rekordnu vrijednost: Eksperti ističu da će nastaviti da raste!

Autor Dragana Božić

Ona je druga najveća kriptovaluta na tržištu!

 Zaboravite na Bitcoin, jedna kriptovaluta je postigla rekordnu vrijednost: Eksperti ističu da će nastaviti da raste! Izvor: YouTube/ Printscreen/ BitBoy Crypto

Mogli smo da svjedočimo naglom porastu vrijednosti popularnih kriptovaluta, Bitcoin je u jednom trenutku vrijedio više od 40.000 dolara.

I drugi najvrjedniji digitalni novčić je zabilježio rast na tržištu, te je i on postavio novi rekord kada je u pitanju njena vrijednost.

U pitanju je Ethereum koji je dostigao vrijednost od 1.439,33 dolara, čime je za nešto manje od osam dolara oborio rekord postavljen prije tri godine. Iako kaska za Bitcoin-om kada je u pitanju vrijednost, ona je svoju premašila, te se podigla za 92%, dok je Bitcoin imao rast u ovoj godini od svega 27%.

Kako ističe Dejvid Grider, strateg firme Fundstrat Global Advisors, ova kriptovaluta može da dostigne rekordnu vrijednost od 10.500 dolara. Razlog za tako nešto je to što je Ethereum napravio progres u pravljenju mreže koja omogućava slične transakcije kao što to ima Mastercard ili Visa. "Ether je najbolji odnos rizik/nagrada u kriptovalutama" - napisao je on u svom blogu, dodavši da blockchain računarstvo može biti budućnost cloud usluga.

Decentralizovane finansije (DeFi) se za sada smatraju kao najboljom upotrebom Ethereum kriptovaluta. Takva tržišta omogućavaju automatsko slanje, mijenjanje i pozajmljivanje bez dozvole, svakom ko posjeduje internet konekciju. To tržište je premašilo vrijednost od 22 milijarde dolara u ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL), jedinici koja je slična imovini pod upravljanjem.

U trenutku pisanja ovog teksta, vrijednost ove kriptovalute je 1.344 američkih dolara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS