• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaši telefoni će uskoro izgledati potpuno drugačije: Da li vam se dopada? (FOTO)

Autor Miloš Delević

Konačno se pojavile prve fotografije novog Android operativnog sistema.

 Vaši telefoni će uskoro izgledati potpuno drugačije: Da li vam se dopada? (FOTO) Izvor: YouTube/ Prinscreen/ 9To5Google

Kao i svake godine, kompanija Google radi na novom operativnom sistemu, a već naredne jeseni možete da očekujete Android 12.

Kako to obično biva kada je u pitanju Android, očekujemo da će i prva beta verzija novog operativnog sistema za mobilne telefone izaći uskoro.

Tako je bilo i sa prethodnim verzijama, mi smo se već obradili ovu temu koja se tiče izlaska i šta da očekujemo od Android 12. Ono što nam je falilo su fotografije novog operativnog sistema, a sa njima su došle i potvrde o novim opcijama, neke koje smo i predvidjeli. Prvo što upada u oči je redizajn, zbog koga će vaš telefon izgledati drugačije.

Akcenat je stavljen na bledopeščanu boju koja je dominantna na Android 12 OS. Promijenjene su i same ikonice, kao i vidžeti, a sve malo podsjeća i na iOS, iako se znatno razlikuju. Ono što nas posebno raduje su nove opcije o privatnosti, kao na primjer ikonice koje jasno ukazuju da li neka aplikacija koristi vašu kameru ili mikrofon. Te ikonice se nalaze u gornjem levom uglu, a jednom kada ih kliknete pojaviće vam se prozor koji vas obavještava koje aplikacije rade i koje imaju pristup vašem mikrofonu, kameri, lokaciji...

Pored toga će postojati i "brza opcija" sa kojom ćete jednostavno moći da onemogućite pristup aplikaciji da koristi vaš telefon, odnosno njegove funkcije. Kako stvari stoje, Google će zahtijevati da se ovi indikatori nalaze na svim uređajima Android 12, što je odluka koju pozdravljamo!

Da je u pitanju početna faza onog što Android 12 nudi, najbolje pokazuje to kada prevučete ekran dole za brza podešavanja, pošto je nejasno na fotografijama da li je Wi-Fi uključena ili isključen, da li se mijenja boja, odnosno kako OS označava da je uopšte uključena. Svakako je sve podložno promjenama, te ne mora da znači da će baš ovo biti finalna verzija Andorid 12.

Očigledno da je poseban fokus bio i na vidžetima, očigledno da postoji novi za razgovore koji naglašava skorašnje poruke, propuštene pozive, status aktivnosti... U najmanjoj veličini će vas obavještavati o jednoj opciji. U našoj galeriji možete pogledati kako izgleda rana verzija Andorid 12 koja je dospjela u ruke portala Xda-Developers.

Da li vam se dopada kako izgleda Android 12?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS