• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratila se sporna društvena mreža: Poslije mjesec dana pauze "slobodna platforma" ponovo radi!

Autor Miloš Delević

Sve objave su izbrisane, Parler kreće od početka!

 Vratila se sporna društvena mreža: Poslije mjesec dana pauze "slobodna platforma" ponovo radi! Izvor: MONDO / Marko Čavić

"Alternativni Twitter" kako su je pojedini američki portali prozvali, društvena mreža Parler je ponovo "otvorena".

Nakon što je prošlo mjesec dana od njenog isključenja, ova sporna društvena mreža je ponovo online, te sve počinje od početka.

Ovo ponovno lansiranje dolazi nakon što su Apple i Google sklonili ovu aplikaciju iz svojih prodavnica (AppStore i PlayStore) i nakon što je Amazon ugasio njihove servere zbog nasilnih prijetnji i govora mržnje koje su bile učestale na toj platformi, pogotovo kada su bili neredi u prijestonici Sjedinjenih Američkih Država. 

Svi nalozi Parler društvene mreže su ponovo tu, ali korisnici će primijetiti da su sve objave izbrisane. Pojedine poznate ličnosti, kao što je Šon Haniti, voditelj televizije Fox News, uveliko koriste ponovo ovu društvenu mrežu. Iako su pređašnje objave arhivirane, djeluje da je ovo potpuno novi početak za tu aplikaciju.

Ta društvena mreža je bila veoma popularna u toku izbora u Sjedinjenim Američkim Državama jer ona je pružala slobodu govora, te nije imala pravila tokom održavanja izbora kao što su to imale ostale društvene mreže, pod najvećim pritiskom su bili Twitter i Facebook. Sve više korisnika, većina njih su uzgred i pristalice Donalda Trampa, je migriralo sa Twitter-a na Parler.

Poslije nereda 06. januara u prestonici te zemlje, Amazon Web Services je odlučio da ukine njihov nalog četiri dana kasnije, što je bio "privremeni kraj" za tu mrežu. Male su šanse da se ova aplikacija vrati na AppStore i Play Store prodavnice, gotovo su nikakve, ali je i dalje u toku tužba protiv kompanije Amazon.

Nama se čini da bi jedino Donald Tramp mogao ponovo da povrati "sjaj" te društvene mreže.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS