• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Antivakseri dobijaju etiketu i biće kažnjeni zabranom: Neće više moći da pišu i šire neistine o vakcinama protiv korone

Autor Marko Čavić

Twitter uvodi rigorozna pravila, koja će važiti za sve korisnike, pa i za one, koji su protiv vakcine za koronavirus.

 Antivakseri dobijaju etiketu i biće kažnjeni zabranom: Neće više moći da pišu i šire neistine o vakcinama protiv korone Izvor: MONDO / Samsung / Twitter @TwitterSafety

Korisnici Twitter mreže, koji šire dezinformacije o vakcini protiv koronavirusa dobiće etiketu s oznakom da su protiv vakcine, a biće i kažnjavani po novim pravilima.

Ukoliko sa nekog profila bude tvitovano više puta protiv vakcine na osnovu neistinitih i netačnih podataka, kao i prenošenje lažnih vesti, taj profil biće zaključan.

Twitter će na takve tvitove dodati oznaku da je sadržaj obmanjujuć, netačan ili lažan i ponudiće izvor informacija o kovid vakcini iz pouzdanog izvora. Na pronalasku širenja neistina radiće veštačka inteligencija, ali i ljudi posebno zaduženi za to, kako bi se pojačala tačnost mreže.

Kako bi se smanjio broj netačnih podataka o vakcini i procesu vakcinacije Twitter će označene tvitove zabraniti za retvitovanje i dalju distribuciju sklanjajući s njih mogućnosti za tako nešto.

Twitter će korisniku, ako podeli lažne informacije samo označiti tvit etiketom, koju smo pomenuli. Ako korisnik deli teorije zavere, kakve su čipovi u vakcinama i paćenje pomoću vakcine, Twitter ima pravo i da obriše tvit. Na kraju, ako korisnik s istog naloga konstantno deli lažne vesti, netačne informacije i poziva na teorije zavere Twitter će obrisati nalog privremeno (zaključati) ili trajno, u zavisnosti od toga koliko je korisnik povredio pravila ponašanja na tom mikro blogu.

Nova pravila stupila su na snagu Twitter mreže 1. marta i dok neki korisnici ovo smatraju ograničenjem slobode govora drugi su pozdravili ovakvu novu politiku zabrane širenja dezinformacija.

Kako vi gledate na ovo?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS