• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošlo je više od 20 godina: PS2 je i dalje najuspešnija konzola svih vremena!

Autor Miloš Delević

Možete li da verujete da je vreme proletelo?

 Prošlo je više od 20 godina: PS2 je i dalje najuspešnija konzola svih vremena! Izvor: YouTube / Printscreen/ WindyCornerTV

Playstation 2 je prvobitno pušten u prodaju samo u Japanu 4. marta 2000. godine.

Potom su usledili izlasci za Ameriku (oktobar), a onda je stigao i u Evropu (novembar).

Sa više od 3.800 naslova, od kojih su neki i dalje u užoj kategoriji za nabolje video igre, PS2 je i dalje najprodavanija konzola svih vremena. Kompanija Sony je 2018. godine ukinula podršku za istu, što prosto zvuči neverovatno, pogotovo kada pogledate životni vek trajanja telefona. Uprkos tome što su izašle i novije verzije, verujemo da je mnogima, baš kao i nama PS2 najomiljenija konzola.

Sony je prvog dana te konzole zaradio neverovatnih 250 miliona dolara, a do sada je prodata u više od 155 miliona primeraka. Za uspeh je zaslužan i model PlayStation 2 Slim, tanja verzija iste, a na prodaju je svakako uticala i odluka da smanje cenu sa 299 dolara na 199 dolara u Americi.

Početak milenijuma je doneo šestu generaciju konzola, među njima je bio PS2 dok su mu konkurenciju činili prvi Xbox i GameCube(Nintendo). Iako je Xbox bio jači od PS2 na papiru, a GameCube jeftiniji, Sony je imao fenomenalne igre kao što su GTA, Metal Gear Solid, Kingdoms Heart, Crash, Ratchet and Clank, Tekken, Devil May Cry, Shadow of the Colossus, i mnoge druge, a na "dvojci" je debitovao i Kratos!

Jedan od najvoljenijih delova franšize Grand Theft AutoGTA: San Andreas je prodat u više od 17,33 miliona primeraka samo za PS2. Ta konzola je posedovala i DVD plejer, kao i memorijsku karticu od osam megabajta kako bi mogli da sačuvate progres u video igrama. Ono što mnogi ne znaju i posle 20 godina je to da možete da okrećete logo te konzole!

Nijedna druga konzola nije uspela da ponovi uspeh PlayStation 2, verujemo da će taj rekord opstati još najmanje pet do deset godina. Ukoliko posedujete PS2 možda je vreme da obrišete prašinu sa nje, radi onih starih dana.

Najbolje igre za PS2 (MobIT)
Izvor: DIEZANO

Tagovi

ps2

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS