• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Call of Duty Warzone alati za varanje puni virusa

Autor Marko Nešović

Hakeri prepravljaju alate za varanje u Call of Duty Warzone igri, kako bi zarazili računare gejmera malicioznim softverom

 Call of Duty Warzone alati za varanje puni virusa Izvor: SmartLife / Activision

Poznati izdavač igara Activision, nedavno je objavio izvještaj u kome je naveo da je primjećeno sve više alata za varanje za Call of Duty Warzone igru, koji sadrže maliciozni softver. Alat pod nazivom dropperomogućava neprimjetnu instalaciju malvera i virusa, a navodno nudi neograničenu municiju za sva oružja, dodatnu brzinu, ubistvo jednim metkom i mnoge druge dodatke.

Ideja je da se gejmerima ponudi ovaj besplatni softver, a da se onda neprimjetno, uz instalaciju, provuče i melver koji će im kasnije dozvoliti da vam pokupe informacije sa računara.

Call of Duty Warzone
Izvor: SmartLife / Activision

Ono što brine je činjenica da je ovaj alat već neko vrijeme reklamiran na forumima kao "novo COD hakovanje", gdje se oni inače i preuzimaju. Alat je takođe promovisan i kroz YouTube u vidu video tutorijala u kojima se govori kako igrači mogu da koriste ovaj alat za varanje na svojim računarima. Naravno, gomila lažnih komentara potvrđuje uspješnost ovih alata, ohrabrujući one sa nedostatkom vještina da posegnu za alternativnim načinima pobjede. Moglo bi se reći i da je ovo kosmička pravda za sve one koji varaju na igrama.

Jedan dio instalacije ovih alata zahtijeva od vas da ugasite antivirus softver, radeći teži dio posla umjesto njih. Ako ovo ne pali crvenu lampicu kod vas, onda je možda bolje da igrate igre kao sav pošten svijet. Bolje i to nego da vam neki klinci počiste bankovni račun.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS