• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gmail će označavati sumnjivu poštu: Nova opcija će biti velika pomoć u prepoznavanju potencijalnih prevara

Autor Miloš Delević

Svi korisnici Google Workspace, G Suite Basic i Business usluga će vidjeti nova etiketiranja sumnjivih mejlova!

 gmail external label google nove opcije Izvor: SMARTLife / Unsplash / Solen Feyissa

Kompanija Google ažurira Gmail usluge kako bi pomogla korisnicima da ostanu bezbjedni od stalnih potencijalnih prijetnji od email spamova i malvera.

Od sada će Gmail etiketirati sve sagovornike koji nisu unutar vaše organizacije/kompanije sa oznakom "External", a predviđena je prevashodno u poslovnom svijetu.

Ta oznaka će se pojaviti iznad samog naslova mejla na vrhu stranice. "External" će biti vidljiv za sve korisnike Gmail-a na desktop i Android uređajima počev od kraja aprila 2021. godine, dok je Google istakao da će u narednih 15 dana početi implementacija ove funkcije. Isto tako su napomenuli da će u nekom budućem ažuriranju ova opcija biti dostupna i na iOS uređajima. 

Pored toga, Google će vam napomenuti ukoliko želite da odgovorite na mejl koji je etiketiran sa "External" da pristupite istom sa opreznošću i da se postarate da vjerujete tom kontaktu prije nego što išta odgovorite. "To može pomoći da se izbegne neželjeno deljenje povjerljivih informacija sa sagovornicima koji nisu članovi iste organizacije" - ističe Google.

Iz te kompanije napominju da samo admini mogu da uključe i isključe ovakva obavještenja. Svi korisnici Google Workspace, G Suite Basic i Business usluga će moći da vide nove opcije.

Izvor: SmartLife / Google

Ovo ažuriranje dolazi nekoliko nedjelja nakon što je Microsoft najavio sličnu opciju za Outlook, a koja ima za cilj da zaštiti email od potencijalnih prijetnji, prenosi TechRadr. Jednom kada se ažurira najnovija verzija Microsoft Outlook-a, korisnici će videti novu "external" oznaku na vrhu njihovog email inbox-a. Kada korisnik klikne na tu etiketu, otkriće se email pošiljaoca, a korisnik će onda moći da odluči da li je bezbjedno otvoriti link ili attachment u samom mejlu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS