• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predstavljamo Alcatel 3X 2020, telefon za sve prilike

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Veliki ekran, četiri kamere i baterija izdašnog kapaciteta uz povoljnu cijenu: u najkraćim crtama nekoliko odličnih razloga da razmislite o kupovini telefona Alcatel 3X 2020 sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

  Alkatel 3X 2020 recenzija Izvor: Alcatel

Kada imate standardnu kameru, hvatate ugao od oko 80 stepeni pa se za snimanje šire perspektive morate i prilično udaljiti. Sada sa Alcatel 3X 2020 dobijate zadnju kameru sa čak četiri senzora uz koje možete da hvatate apsolutno sve momente – sa neposredne blizine i u cijeloj širini.

Uz Alcatel 3X 2020 odaberite široko snimanje i uhvatićete ugao od 115 stepeni. Tu se nalazi i makro senzor na zadnjoj strani telefona koji precizno snima detalje sa udaljenosti od samo nekoliko centimetara.

Izvor: Alcatel Mobile

Poput pravog fotografa, moguće je dobiti zamućene detalje pozadine odnosno izoštriti nešto što samo vi želite. Uz ovu kameru moguće je snimati panoramske fotografije, hvatati svjetla automobila u brzom pokretu, koristiti se sa AR emoji-jima, odnosno emotikonima proširene stvarnosti.

Tu su i veoma zanimljivi filteri ako volite da pravite selfije - prava poslastica za vas. Uz pomoć kamere od čak osam megapiksela možete uljepšati lice, a iskoristite i bokeh efekt sa zamućivanjem pozadine.

Sa baterijom kapaciteta od čak 5000 mAh kakvu ne nude ni nešto skuplji pametni telefoni, ovaj model Alcatel telefona je prijateljski nastrojen prema ostalim uređajima. Telefone i slušalice spojite kablom na Alcatel i prijateljima slobodno ponudite pomoć u nevolji.

U ovaj model ugrađena je vještačka inteligencija (AI) koja će glavnoj kameri od 48 megapiksela automatski raspoznati čak 22 različita scenarija u kojima se podešava osvjetljenje na pojedinim dijelovima snimka kako biste dobili savršenu fotografiju.

Izvor: Alcatel

Na Alcatelu imate i veliki ekran od 6,52 inča s mini urezom na vrhu, unutar kojeg se nalazi kamera. Ako ste filmofil, na velikoj površini u HD+ rezoluciji možete da pogledate i cijelu seriju. IPS matrica ekrana garantuje dobar kvalitet, dobar vidljivi ugao čak i ako dvoje gleda u ekran.

Iznad ekrana se nalazi 2.5D staklo, a ekran ima omjer stranica 20:9.

Cijenu i ostale karakterstike za Alcatel 3X 2020 (5061U), pogledajte na ovom linku.

Ovaj telefon u BiH možete naći u efektnoj crnoj boji (Jewelry Black).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS