• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oborili rekorde: Baterija telefona puna do vrha za svega 8 minuta

Autor Dušan Volaš

Kompanija Xiaomi predstavila novi sistem punjenja koji premašuje sve dosadašnje brzine.

 xiaomi punjenje baterije telefona brzina Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Xiaomi je predstavio demo verziju njihove najnovije tehnologije brzog punjenja.

Koristeći telefon Mi 11 Pro sa kapacitetom baterije 4.000 mAh, Xiaomi je napunio bateriju tog modifikovanog uređaja u potpunosti za svega osam minuta zahvaljujući HyperCharge sistemu punjenja od 200 vati, dok je putem bežičnog punjenja od 120 vati taj telefon napunjen za 15 minuta.

Kineski proizvođači pametnih telefona su u prošlosti znali da se takmiče na polju brzine punjenja uređaja, zbog čega se neretko dešavalo da takva tehnologija završi u konačnom proizvodu.

Na primjer, prije dvije godine je Xiaomi objavio sistem punjenja od 100 W koji je mogao da napuni bateriju kapaciteta 4.000 mAh za 17 minuta, dok su prošle godine plasirali Mi 10 Ultra sa baterijom kapaciteta 4.500 mAh koja se napuni za 23 minuta uz pomoć punjača od 120 W. 

Prije samo osam meseci je Xiaomi predstavio novi tip bežičnog punjača koji za 19 minuta napuni bateriju. Mnogobrojne kompanije su uveliko premašile opciju punjenja baterije od preko 100 vati, na samom početku godine se pojavila informacija da Huawei radi na punjaču od 135 W. VIVO je sa modelom iQoo7 dostavio korisnicima 120 W punjač, dok kompanija OPPO uveliko radi na brzom bežičnom punjenju.

Sada je Xiaomi podijelio snimak koji pokazuju da 50% baterije modifikovanog Mi 11 Pro telefona može da se napuni za svega tri minuta sa HyperCharge sistemom punjenja, dok putem bežičnog punjenja taj proces traje sedam minuta. Trenutno, oba ova punjača su u fazi koncepta, ali kako industrija napreduje, ne bi nas začudilo da se ovakvi punjači pojave u prodaji i to uskoro.

U video snimku ispod pogledajte uspjeh kompanije Xiaomi.

Xiaomi Hyper Charge punjenje rekord
Izvor: Xiaomi

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS