• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako slati fotke i video koji nestaju: Isprobali smo nove WhatsApp poruke koje se mogu pogledati samo jednom

WhatsApp sad ima poruke koje nestaju i koje se mogu videti samo jednom.

WhatsApp View Once Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Aplikacija WhatsApp uvela je opciju View Once, koja omogućava korisnicima da pošalju fotografije i snimke koje primalac može da pogleda samo jednom pre nego što se one same od sebe unište zauvek.

Ova funkcija je odlična za sve koji žele da pošalju osetljiv podatak ili medijski sadržaj, ali treba istaći da trenutno nije omogućena svima, te da će ostali korisnici najverovatnije istu dobiti u narednom periodu.

Možda će vas zanimati

Pre nego što pošaljete View Once poruku, potrebno je da znate da će vas WhatsApp obavestiti kada druga strana pogleda vaš video ili poruku, kao i da će vam pokazati kada je drugi korisnik otvorio daj medijski sadržaj.

Korisnici koji prime takve poruke će moći iste da sačuvaju tako što preuzmu sadržaj ili ako je u pitanju fotografija da uslikaju ekran (screenshot). U opciji Message data, korisnici koji pošalju jednu takvu poruku će moći da pristupe podacima kao što je vreme otvaranja i drugim.

Blokirani kontakti koji se nalaze u istoj grupi će moći da vide takve fotografije i snimke, oni neće moći da pošalju poruku, ali će moći da komuniciraju u toj grupi.

Kako poslati WhatsApp sadržaj koji nestaje:

  • Otvorite WhatsApp
  • Uđite u razgovor ili grupu gde želite da pošaljete takvu poruku
  • Na dnu ekrana se nalazi ikonica spajalice koja služi da dodate medijski sadržaj
  • Izaberite Gallery, pa potom i šta ćete poslati
  • Ukoliko se pored dugmeta za slanje poruke nalazi i broj 1, to znači da imate pristup samouništavajućim porukama i
  • Potrebno je da kliknete na taj broj i da pošaljete poruku.

Bez obzira na to da li je druga strana onemogućila ostalim korisnicima da provere njihov status, moći ćete da vidite kada je otvorena ta poruka tako što će se na njoj pojaviti tekst Opened, a ako se poruka izabere tj. označi stvoriće se opcija "i" koja pokazuje više detalja o toj poruci.

Zanimljivo je da korisnici koji još uvek nemaju pristup slanju ovakvim porukama, istim mogu da pristupe ukoliko su ih dobili, a kada ih budu otvorili i pogledali, one će da se unište.

Iako je WhatsApp već posedovao opciju za poruke koje nestaju, glavna razlika između nove i stare opcije je ta što kada koristite Disappearing messages mode poruke nestaju tek posle sedam dana, dok sa režimom View Once one odmah nestaju.

Još jedna razlika je ta što je View Once limitiran za slike i video snimke, dok Disappearing messages možete koristiti i za tekstualne poruke.

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS