• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pojavio se novi WhatsApp: Zaobiđite ga, posebno onaj roze boje!

Autor Miloš Delević

Ne nasjedajte na prevaru, ne postoji WhatsApp 2.

 whatsapp nova roze verzija internet prevara Izvor: MONDO / WhatsApp

WhatsApp korisnici prijavljuju da dobijaju sporne poruke koje sadrže link do stranice koja će navodno promeniti temu ove popularne aplikacije za dopisivanje.

Umjesto standardne zelene boje, ta stranica bi transformisala WhatsApp aplikaciju u roze boju.

Na tom linku stoji da će korisnici dobiti i nove dodatne opcije, a isti napominje da je zvanična nova verzije WhatsApp aplikacije. Ukoliko ste dobili takvu poruku, ni slučajno ne otvarajte tu stranicu!

Istraživač internet sigurnosti Radžiš Radžaharia je istakao da WhatsApp nije promijenio svoju boju, dok se WABetaInfo nadovezao da ne postoji nastavak popularne aplikacije, to jest WhatsApp 2

"Pazite na roze WhatsApp. To je virus koji se širi na WhatsApp grupama putem APK linka za preuzimanje. Nemojte da klikćete na taj link ili na #WhatsappPink. Kompletan pristup vašem telefonu će biti izgubljen" - istakao je on, a prenosi TechRadr.

Poželjno je da aplikacije preuzimate samo sa zvaničnih prodavnica aplikacija kompanija Apple i Google, odnosno da koristite AppStore i Play Store. Eksperti savetuju da izbegavate instalaciju APK podataka ili drugih mobilnih aplikacija sa neproverenih sajtova, pošto takve maliciozne aplikacije mogu da kompromituju telefon kako bi ukrali lične podatke korisnika.  

WhatsApp roze boje je slučaj klasičnog malvera koji se predstavlja kao legitimna aplikacija. Portparol te kompanije je istakao da "svako može da dobije neobičnu, nekarakterističnu, sumnjivu poruku sa bilo kog servisa, uključujući i mejl". Ukoliko se tako nešto dogodi, oni urigiraju da korisnici budu oprezni prije nego što odgovore ili se upuste u razmjenu: "Na WhatsApp aplikaciji, mi savetujemo da korisnici koriste alatke koje se nalaze u samoj aplikaciju, kao što su slanje prijave, prijavljivanje kontakta ili blokiranje kontakta!" - napominju iz te aplikacije.

Da li ste vi dobijali sporne poruke? 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS