• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Xiaomi ukida Mi brend: Nova imena telefona i novi uređaji stižu već 15. septembra

Autor Marko Čavić

Nakon što je u junu postala proizvođač telefona broj jedan i najavila novu premijeru Xiaomi kompanija ima još jednu novost za svoje korisnike.

 Xiaomi ukida Mi brend i predstavlja nove proizvode 15. septembra Izvor: SMARTLife / Xiaomi

Tržište pametnih telefona nikad nije bilo zanimljivije - Xiaomi je u junu uspio da pretekne Apple i Samsung po broju prodatih telefona, HONOR je najavio povratak, Samsung nove savitljive telefone, a Xiaomi ima još jednu veliku novost!

Iako je Xiaomi poznat po svojoj Mi seriji, kompanija je riješila da Mi naziv - ukine!

Ovo jeste nekonvencionalna odluka, ali će pomoći kompaniji Xiaomi da napravi bolju šemu imena svojih serija i da se odvoji od ostatka ponude, koju kompanija ima u drugim segmentima - nosivi uređaji, aparati za pametnu kuću, trotineti, pa čak i garderoba.

Xiaomi je trenutno u takvoj poziciji da to sebi može da dozvoli, jer još uvijek nije toliko snažno pozicioniran u svim dijelovima svijeta, kao neki konkurenti koji bi ovako nešto mnogo teže mogli da izvedu.

Za sada znamo da će ostati Xiaomi, Redmi, POCO tj. Pocophone i oznake serija brojevima u kojima će razlika među modelima i dalje postojati u dodatnim slovima i sufiksima. Xiaomi je već tiho napravio najavu ove promjene, jer je na premijeri novog Mix telefona najavio Mix 4, a ne Mi Mix 4, što je mali broj medija primijetio. Ako pratite SmartLife vi ste to svakako znali prije drugih ;)

Promjena imena Xiaomi telefona dolazi u trenutku kad je kompanija na svom decenijskom vrhu što se uspjeha tiče i to se svakako odrazilo i na samopouzdanje kineskog proizvođača telefona, koji smatra da je vreme da se napravi ovakav potez i da on neće uticati na dalji rast. Trenutno, Xiaomi je zauzet pripremom velike premijere, koja će biti održana 15. septembra u 14:00 po našem vremenu, a na kojoj će biti predstavljeni novi uređaji. Šuška se o Xiaomi 11T modelima (dakle ne Xiaomi Mi 11T modelima), o novim Redmi uređajima, ali i aparatima iz drugih segmenata.

Pratite SmartLife, jer ćemo tog dana uživo pratiti sve što Xiaomi bude najavio!

Šta vi mislite o promjeni Xiaomi imena telefona?

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS