• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća Gmail promjena do sada: Google od svoje aplikacije pravi novi komunikacioni centar za sve

Autor Marko Čavić

Gmail za poslovne korisnike uskoro će postati mnogo više od mejl klijenta, a onda će te promjene dobiti i svi ostali korisnici.

 Gmail promjena nove opcije za poslovne korisnike Izvor: MONDO / Google

Google je najavio nekoliko noviteta za Workspace, poslovno Google okruženje, u sklopu opsežnih promjena koje će biti implementirane u najpopularniji mejl klijent.

Google će, očigledno, Gmail aplikaciju, koju ja je već pretrpila značajne promjene prije nekoliko meseci, učiniti centralnom alatkom za sve Google usluge.

Možda će vas zanimati

Kompanija prvo uvodi opciju pozivanja drugog korisnika Google naloga bez korišćenja Google Meet aplikacije i to isključivo unutar Gmail aplikacije.

Kad uskoro ova opcija bude dostupna svima, Gmail korisnici biće u mogućnosti da direktno pozovu druge korisnike kao da to čine WhatsApp, Viber, Messenger ili drugom aplikacijom. Google je potvrdio i da će aplikacija Meet dobiti istu mogućnost, objavio je The Verge.

Gmail je sad aplikacija u kojoj se nalaze objedinjeni mejl, pozivi jedan na jedan, grupni razgovori, video konferencije i od sada i telefonski pozivi. Slanje i primanje elektronske pošte samo je jedna opcija uz koju stoje Chat, Spaces i Meet već neko vrijeme.

Spaces je Google-ova nova verzija Rooms, konkurenta Slack opciji, koja nudi grupnu glasovnu i pisanu komunikaciju. Uz novo ime Google olakšava komunikaciju sa različitim delovima kompanije pomoću jednostavne pretrage. Kao i kod ostalih aplikacija za grupno četovanje, razgovori će se pojaviti u dodatnom polju sa desne strane interfejsa.

Kao i za Gmail sad, svi tabovi tj. opcije koje se ne koriste mogu da se sakriju.

Što se sitnijih ažuriranja tiče, Google Calendar uvodi podršku za RSVP pomoću koje u razgovor može da se pozovu ljudi koji se nalaze na približnoj lokaciji. I za kraj, Google proširuje liniju hardvera Series One koja, za razliku od Made by Google, razvijaju, dizajniraju i proizvode druge kompanije koje prave uređaje prilagođene Google kompaniji.

Google će nakon Workspace korisnika promjene aktivirati i običnim korisnicima, ali kao opcionu ponudu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS