• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 300.000 pratilaca na Instagramu, 91 godinu i za svoj umjetnička djela koristi MS Paint

Autor Marko Nešović

Mnogi od nas započeli su svoje crteže u Paint aplikaciji, ali se tu najveći broj aktivnosti i završava, međutim ne za svakoga.

 Ima 300.000 pratilaca na Instagramu, 91 godinu i za svoj umjetnička djela koristi MS Paint Izvor: SmartLife / Instagram / @conchagzaera

Sa svojih 91 godinu Konča Garsija Zaera iz Valensije u Španiji pravi prava mala umjetnička djela u Windows Paint aplikaciji, što je posebno impresivno samo po sebi. I dok umjetnici koriste Adobe Illustrator i slične ozbiljne alate, gospođa Zaera i dalje uživa u 35 godina staroj Microsoft Paint aplikaciji.

Pre 12 godina, Zaera je dobila računar od svoje djece, a pošto joj je muž bio bolestan, provodila je mnogo vremena kod kuće brinući o njemu. Iako je planirala da uzme časove slikanja i nauči da slika sa bojom, to se nikada nije ostvarilo, jer kod kuće nikada nije imala uslova za to. Umjesto boje, ona je prešla na Paint, aplikaciju koja je bila dostupna na njenom Windows 7 računaru.

Razglednice kao inspiracije

Prve inspiracije bile su razglednice koje joj je muž slao tokom godina. Na početku Zaera je crtala kuće i planine, da bi njeni kasniji radovi postali kompleksniji i zahtjevniji. Ono što je nevjerovatno je nivo detalja koje je ona postigla u svojim crtežima, a preko kojih je skupila preko 300.000 pratilaca na Instagram mreži.

Nestvarni Paint crteži
Izvor: YouTube / Uplifting Feed

Svaki alat je poseban u rukama umjetnika

Ovo je pravi dokaz da je MS Paint samo alat, kao i bilo koji drugi, a način na koji ćete ga iskoristiti ipak zavisi od korisnika, a gospođa Zaera je pravi primjer za to. Pogledajte njenu Instagram stranicu i uvjerite se sami, a ako hoćete da saznate nešto više, ona ima i Wikipedia stranu koja je opisuje kao jednog od najpoznatijih španskih "piksjel umetnika".

(Mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS