• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokia potpuno mijenja dizajn svojih telefona: Procurile slike četiri nova modela

Autor Marko Nešović

Već neko vrijeme Nokia telefoni imaju prepoznatljiv dizajn, a ukoliko je sudeći po novim procurelim slikama, izgleda da će to da se mijenja sa narednom generacijom.

 Nokia potpuno mijenja dizajn svojih telefona: Procurile slike četiri nova modela Izvor: SmartLife / Twitter / @evleaks

Prema čuvenom insajderu Evanu Blasu (@evleaks) Nokia nam sprema (bar) četiri nova telefona, od kojih dva pokazuju dizajnerski zaokret u odnosu na dosadašnju praksu. Po ugledu na Samsung i Xiaomi modele, Nokia N150DL i N1530DL su modeli iz iste porodice, sa stilizovanim kućištem kamera u gornjem lijevom uglu leđa (slike pogledajte u galeriji).

Odlike srednje cjenovne kategorije

S obzirom na postojanje "suze" za prednju kameru, koncepta koji je zadržan samo kod telefona niže cjenovne kategorije, pretpostavljamo da ovo nisu Nokia telefoni više cjenovne klase. Mada ruku na srce, odavno i nismo vidjeli skup Nokia telefon... U svakom slučaju, modeli najvjerovatnije koriste LCD ekran, jer je senzor otiska prsta integrisan u bočni Power taster, a tu je i 3,5 mm džek, sve pokazatelji da je u pitanju model čija cena ne bi trebala da pređe tristotinak evra.

Tu su i tri sočiva zadnjih kamera, najverovatnije glavna, širokougaona i makro ili senzor dubine, karakteristična postavka za telefone te klase. Okviri nisu veliki ni sa jedne strane, a izgleda da Nokia nema namjeru da odustane od dodatnog tastera za pozivanje asistenta, pa će i ovi telefoni najvjerovatnije biti dio Google One ekosistema u kojem je ova funkcija jako bitna.

U Nokia stilu

Nokia N151DL koristi prepoznatljivi HMD dizajn sa cirkularnim kućištem kamere, a ovaj model djeluje kao da pripada nižoj cenovnoj klasi od prva dva. Veći okviri, arhaičniji dizajn, manje kamera i nedostatak senzora za otisak prsta ukazuju da je u pitanju cjenovno pristupačniji model. Ruku na srce, ovaj teelfon podsjeća na nedavno predstavljeni X100 (video ispod), pa će biti interesantno vidjeti se gde se ovaj model cjenovno pozicionira jer je Nokia X100 model koji bi kod nas vjerovatno trebao da košta oko 30.000 dinara. 

Nokia X100
Izvor: YouTube / Nokia Mobile

Za bake i deke

Najjeftiniji, najvjerovatniji početni model Nokia C serije na ovim slikama je označen kao N152DL. Rekli bismo da je u pitanju Android Go uređaj, namenjen korisnicima koji se prvi put susreću sa pametnim telefonima. Dizajnerski deluje kao da je sad stigao iz 2015. Godine, kako po debljini, tako i po okvirima gore i dole, ali i po jednoj kameri zadnje strane, što zaista davno nismo vidjeli.

Iako nema više detalja o ovim Nokia modelima osim slika, drago nam je da je HMD odlučio malo da osvježi dizajn Nokia ponude, jer ako je nekom proizvođaču to trebalo, onda je to HMD.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS