• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena Forward konferencija: Prilagoditi se svjetskim trendovima radi razvoja ekonomije

Autor Dragana Božić

Zahtjevi tržišta neprekidno se mijenjaju i zato se treba prilagoditi aktuelnim svjetskim trendovima kako bi se ekonomija razvijala u svim pravcima, poručeno je danas prije početka "Forward" konferencije u Banjaluci.

 Srn2021-12-9_1257211_0.jpg Izvor: Srna/Ana Bencun

Konferenciju je otvorio ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, koji je istakao da je to prilika da se govori o inovativnim temama i idejama.

"Centralna tema je digitalna transformacija kao osnovna paradigma informacionog društva, ali i kao jedan od ciljeva rada Ministarstva", rekao je Rajčević novinarima.

On je dodao da je jedna od aktuelnih tema razvoj naučnotehnoloških parkova, te podsjetio da je plan da se jedan takav formira u Banjaluci.

Izvor: Srna/Ana Bencun

"Očekujemo da ćemo naredne godine početi sa građevinskim radovima na objektu koji će služiti za potrebe naučnotehnološkog parka, te su nam u tom segmentu važna iskustva naših kolega iz regiona koja ćemo čuti na konferenciji", rekao je Rajčević.

On je naveo da će na skupu biti riječi i o digitalnoj ekonomiji i privrednim tokovima u Srpskoj, te načinu na koji digitalne ekonomije transformišu poslovanje malih i srednjih, ali i velikih preduzeća.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić istakao je značaj digitalne transformacije, jer je to tema kojom se trenutno bave sve ekonomije u svijetu.

"Zadovoljstvo je ugostiti brojne eksperte iz ove oblasti koji su došli iz drugih zemalja i koji će nam prenijeti svoja iskustva, ali i prijedloge za razvoj", rekao je Gverić.

On je napomenuo da će biti riječi i o digitalnim inovacionim habovima, centrima koji su u ekspanziju u EU, čija je svrha da unaprijede poslovanje, produktivnost i konkurentnost proizvoda i servisa koji se baziraju na digitialnim tehnologijama.

Dvodnevna "Forward" konferencija, koju organizuju Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacioni centar Banjaluka, održava se u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS