• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koji telefon ima Putin? Koji god poželi...

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Predsjednik Rusije smatra da mobilni telefoni nisu pouzdani i ne vjeruje im uopšte, zato se tako i ponaša.

 koji telefon koristi vladimir putin Izvor: Profimedia

Od kada traje rati Rusije i Ukrajine pojavio se veliki broj gotovo nevjerovatnih vijesti u vezi sa odlukama Vladimira Putina, koje je teško provjeriti - jedna od njih je da će Rusija isključiti globalni internet i podići svoj sopstveni RUnet.

Ipak, vijest o kojoj je IT svijet pričao prije manje od dvije godine, iznenadila je mnoge - koji telefon koristi predsjednik Rusije?

Možda će vas zanimati

Vladimir Putin je otkrio da ne koristi mobilni telefon u intervjuu koji je ponudio rijedak uvid u bezbjednosne procedure ruskog predsjednika.

Tokom intervjua za državnu novinsku agenciju TASS, ruski i svjetski lider je priznao da nije koristio mobilni, nego umjesto toga, kako je objasnio, ima pristup posebnom službenom telefonu koji može da se poveže sa bilo kojim brojem koji želi.

Ovo nije prvi put da ruski lider priznaje da izbjegava pametne telefone, a kako kaže britanski dnevni list The Mirror: "Ponosno je izjavio da odbija da ga ima u više navrata".

Pogledajte kako neke kompanije zamišljaju da bi Putinov telefon mogao da izgleda - u pozadini Nokia 3310, ali okolo luksuzni materijali i precizna izrada do najsitnijih detalja:

Tokom 2010. otkrio je svoj očigledno tehnofobičan pogled na pametne telefone, izjavivši da ne želi ni smartfon, a ni običan telefon, jer bi "zvonio sve vrijeme".

Njegovo izbjegavanje mobilnih telefona intrigira rusku publiku popularnih medija već neko vrijeme. Recimo, tokom 2013. godine, popularni ruski tabloid je spekulisao da, ako vođa želi da pozove, jednostavno uzima najbliži telefon nekog od svojih službenika obezbjeđenja, a svoj - nema...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS