• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnivač napušta Twitter: Više neće imati funkciju u kompaniji, podržava Ilona Maska

Autor Dušan Volaš

Džek Dorsi je napustio odbor kompanije Twitter

 Osnivac Dzek Dorsi napustio twitter  Izvor: Youtube / Lex Fridman / Screenshot

Jedan od osnivača kompanije Twitter, Džek Dorsi, se povlači sa svoje funkcije u odboru. Ova odluka je očekivana i uslijedila je nakon ponude izvršnog direktora kompanije Tesla, Ilona Maska, za kupovinu platforme.

"Kao što smo rekli još u novembru, Džek će napustiti odbor na sastanku akcionara, kada njegov mandat ističe", rekao je prethodno portparol kompanije. Sastanak je održan 25. maja 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Odlazak suosnivača je uslijedio mjesec dana nakon što je Twitter objavio inicijalni dogovor o prodaji platforme najbogatijem čoveku na planeti za 44 milijarde dolara.

Međutim, Mask je ranije ovog mjeseca stavio na čekanje svoje planove za kupovinu kompanije zbog, kako je rekao, neutvrđene količine lažnih naloga na platformi.

Navodi se da su Mask i Dorsi u prijateljskim odnosima, te da Dorsijeva odluka nije doneta zbog Maskovog plana da preuzme Twitter. Dorsi je i sam u prošlosti bio veoma kritičan prema odboru kompanije, pogotovo kada je u aprilu objavio tvit da je odbor "konstantno nefunkcionalan dio platforme."

Džek je putem platforme javno dao svoju podršku Maskovom preuzimanju kompanije, rekavši da je najveća greška koju je napravio, dok je bio izvršni direktor, bila prepuštanje vlasništva kompanije Vol Stritu.

Dorsi je u novembru napustio poziciju izvršnog direktora, a na tom mjestu ga je zamijenio Parag Agraval, prethodno glavni tehnički direktor. U izjavi, povodom te odluke, Dorsi je pozdravio izbor novo izvršnog direktora i dodao da je Agraval bio transformativna sila tokom svojih 10 godina u kompaniji. "Odlučio sam da napustim Twitter, jer vjerujem da je kompanija spremna da raskrsti sa svojim osnivačima", rekao je tada Dorsi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS