• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakeri preuzeli YouTube i Twitter naloge britanske vojske

Autor Vesna Kerkez

Hakovani nalozi su nekoliko puta mijenjali ime, a hakeri su organizovali kripto takmičenja i postavljali snimke Ilona Maska

 Nalozi britanske vojske meta napada hakera Izvor: Unsplash

Twitter nalog britanske vojske je hakovan i preplavljen sadržajem koji promoviše poklone i takmičenja za pratioce, kako bi osvojili nezamjenljive tokene (NFT).

Ime naloga na društvenim mrežama je promijenjeno nekoliko puta, dok su nove slike na profilu uključivale majmuna koji nosi šminku, nalik negativcu Džokeru, kao i robota iz crtanog filma.

Možda će vas zanimati

Objave sa hakovanog naloga su pozivale pratioce da se pridruže takmičenjima, a navodno su pobjednici nasumično birani da dobiju NFT.

YouTube kanal britanske vojske je takođe kompromitovan i zamijenjen nalogom pod imenom Ark Invest, koji je promovisao nekoliko video snimaka koji prikazuju intervju sa osnivačem Tesle Ilonom Maskom o kriptovalutama.

Strana koja stoji iza sajber napada još nije poznata, ali upad izaziva ozbiljne bezbjednosne zabrinutosti za oružane snage i sugeriše da bi drugi nalozi na društvenim mrežama mogli biti ugroženi. Twitter nalog britanske vojske trenutno prati 362.000 ljudi, dok YouTube kanal ima 177.000 pretplatnika.

"Svjesni smo hakovanja Twitter i YouTube naloga vojske i istraga je u toku", rekao je portparol vojske. "Informacionu bezbjednost shvatamo izuzetno ozbiljno i rješavamo problem. Dok se istraga ne završi, bilo bi neprikladno dalje komentarisati".

U posljednjih nekoliko godina, NFT su usvojili ljudi koji žele da pretvore umjetnost, muziku, video zapise i igre u digitalnu imovinu – digitalni odgovor na kolekcionarske predmete. Kao i sa bilo kojom novom industrijom ili trendom, NFT prostor je veoma privlačan za prevarante i hakere koji žele da iskoriste prednosti onih sa malo znanja o novoj tehnologiji.

Prevaranti su nedavno ciljali na Bored Ape Yacht Club - visoko cenjenu NFT kolekciju - i pobjegli sa milionima dolara vrijednim digitalnim sredstvima, nakon što su nesvjesni vlasnici kliknuli na phishing linkove objavljene preko jednog od kompromitovanih menadžerskih naloga kolekcije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS