• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Asus ROG Phone 6 i 6 Pro: Zvijeri nad zvijerima

Autor Ilija Baošić

Najnoviji Snapdragon 8+ Gen 1, osvježavanje ekrana od 165 Hz i nevjerovatnih 18 GB RAM.

 Telefon Asus rog 6 Izvor: Asus

Asus je na današnjoj premijeri predstavio svoje nove pametne telefone za gejmere - Asus ROG Phone 6 i 6 Pro. Kao i prethodnih godina, razlika između običnog i Pro modela se svodi na količinu RAM-a i samog izgleda uređaja.

Oba ROG Phone 6 modela imaju AMOLED ekran od 6,78 inča, rezolucije 2448 x 1080 piksela, a osvježavaju se nevjerovatnom brzinom od čak 165 Hz. Ni registrovanje dodira nije ništa manje impresivno, jer ovi telefoni to čine čak 720 puta u sekundi, dok je osvjetljenost ekrana 1200 nita.

Nove uređaje pokreće najnoviji Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, koji će osigurati odličan performans u igrama, kao i u svakodnevnom korišćenju. Asus nas do sada nikada nije razočarao kada je RAM u pitanju, pa nije ni ovaj put - ROG Phone 6 ima najviše 16 GB, a Pro model čak 18 GB. Interna UFS 3.1 memorija se kreće od 256 GB do 512 GB.

Sistem hlađenja je potpuno redizajniran kako bi Snapdragon čipset dao svoj maksimum, a Asus tvrdi da će temperature procesora biti 10 stepeni niže.

Asus na nove uređaje vraća AirTrigger ultrasonične dugmiće koje će korisnici moći da podešavaju u podržanim igrama. Tu su i prednji stereo zvučnici, kako bi audio doživljaj bio potpun, tri mikrofona i ulaz za slušalice.

Na poleđini telefona se nalazi sistem od tri kamere. Glavna kamera je IMX766 senzor od 50 MP, dok su sekundarne kamere ultraširokougaona od 13 MP i makro od 5 MP. Za selfije je zadužen IMX663 senzor od 12 MP.

ROG Phone 6 i 6 Pro i dalje koriste bateriju kapaciteta od 6.000 mAh, podjeljenu na dvije ćelije od 3.000 mAh, koja se puni putem jednog od dva (ili oba) USB Type-C porta (jedan na dnu i jedan sa strane). Podrška za bežično punjenje je ostala na 65 W, kao i na ROG Phone 5.

Asus ROG Phone 6 u konfiguraciji od 12 GB RAM i 256 GB interne memorije košta 999 evra, dok je za najskuplji ROG Phone 6 Pro model potrebno izdvojiti 1299 evra.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS