• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova kamera od 200 megapiksela i moćniji senzor za Galaxy S23 Ultra

Autor Dušan Volaš

Za sada se ne priča o novitetima u S Pen odeljenju, ali dočekaćemo i njih!

 Samsung Galaxy S23 Ultra kamera 200 megapiksela Izvor: SmartLife / Marko Čavić

I dok čekamo svetsku premijeru novog Galaxy sata, novih Buds slušalica, ali pre svih novih Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 telefona (koja će se dogoditi 10. avgusta i vi ćete je na SmartLife sajtu pratiti uživo, kao i uvek) vrijeme je da se pozabavimo novom rundom glasina u vezi sa Samsung Galaxy S23 Ultra telefonom.

Kompanija Samsung već 10 mjeseci neprestano unapređuje svoju kameru i senzor od 200 megapiksela, koji će, ako je verovati insajderima GSMArena sajta biti dio nove Galaxy S23 linije kroz Ultra model.

Možda će vas zanimati

Iako već postoji HP3 senzor, ime poboljšanog senzora za Galaxy S23 Ultra će biti ISOCELL HP2 i to će biti ekskluzivitet baš pomenutog uređaja.

ISOCELL HP1 je ime prvog senzora kompanije Samsung, koji će debitovati na Motorola telefonu, koji je baš danas, na dan kad je američka svita posjetila Tajvan, trebalo da bude premijerno predstavljen, ali je - odložen.

Zahvaljujući novom načinu izrade svakog piksela senzor ISOCELL HP3 će donijeti brže fokusiranje i fizički će zauzimati manje mesta na ploči, 1/1.4”, a pomenuti način izrade će omogućiti i svaka četiri združena piksela će raspoznavati vertikalni i horizontalni pravac.

Uz novi senzor od 200 megapiksela Samsung Galaxy S23 Ultra imaće i novu telefoto kameru, čija će rezolucija biti 10 megapiksela, ali će optički zum biti respektabilnih 10x. Ovo su stvari u koje je izvor pomenutog sajta gotovo 100% siguran, pa se nadamo da će Samsung konačno biti u stanju da zagospodari i tržištem, kao i čuvenom DxO Mark listom, na kojoj je najređe bit #1 po kvalitetu kamere. Tačnije, ne sećamo se kad je to poslednji put bilo.

Sadašnji Galaxy S22 Ultra, iako ima moćnu kameru tek je na 16. mjestu liste, sa 131 bodom, dok najbolja tri imaju 143, 144 i 146. I neki će reći - to su nijanse - i biće u pravu, ali nijanse očigledno prave razliku, a Galaxy obožavaoci zaslužuju bolje!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS