• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najjeftinija konzola postaće mnogo bolja nakon ažuriranja

Autor Dragana Božić

Microsoft Xbox Series S dobija iznenadno, ali vrlo dobro pojačanje za bolji izgled igara.

 Xbox Series S dobija pojačanje  Izvor: SmartLife / Microsoft / Xbox

Iako osjetno slabija od svog Series X saborca i trenutno hardveski najslabija konzola među novom generacijom konzola, Xbox Series S konzole odlično je rješenje za one koji bi da, za duplo manje novca igraju najnovije igre u prihvatljivoj 1080p rezoluciji.

Međutim, skromniji hardver (grafički čip dostiže 4 teraflopsa, što je trostruko manje od veće konzole) mnogim programerima i razvojnim studijim zadaje glavobolju prilikom optimizacije za pomenutu rezoluciju, a od svih se očekuje da nove naslove upeglaju i za Xbox Series S.

Najnovijom verzijom seta razvojnih alatki za Xbox konzolu (Game Development Kit), softverski inženjeri će ovu muku ublažiti.

U najsvježijem GDK-u optimizovana je raspodjela zadataka između memorija grafičkog i procesorskog čipa čime je oslobođeno na stotine megabajta koji su programerima i inženjerima hardvera i softvera sad na raspolaganju.

To bi trebalo da podrazumijeva manje zagušenja prilikom obrade podataka, a samim tim i bolje grafičke performanse kod budućih naslova na konzoli koju mnogi od milošte zovu REŠO (eto, ako niste znali do sada - sad znate).

Osim ovog noviteta, početkom avgusta je među testerima, kako ih Microsoft zove Insideri, u Kolumbiji i Irskoj pokrenut novi, porodični vid pretplate na Xbox Game Pass. Vlasnici Ultimate klase biće u prilici da svoj nalog podijele sa još četiri osobe. Kad će zvanično novi tarifni profil biti dostupan svima nije poznato, kao ni visina doplate. U kompaniji novi plan porede sa 18 dana postojeće pretplate (što iznosi 15 dolara mjesečno), pa bi konačna brojka mogla da bude oko 30 dolara.

Pet igrača po šest dolara ili evra je sasvim dobra kombinacija za cijeli mjesec da se komotno igra, zar ne?!

Game Development Kit (GDK) za Xbox konzole jun 2022. VIDEO
Izvor: Microsoft Game Dev

Xbox Series X i Series S (MobIT)
Izvor: Xbox

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS