• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google blokira društvenu mrežu Donalda Trampa

Autor Dušan Volaš

Truth Social, društvena mreža koju je pokrenuo Donald Tramp, još uvijek nije dobila odobrenje kompanije Google za preuzimanje putem Google Play prodavnice.

 Google Play prodavnica blokira Truth Social aplikaciju Izvor: YouTube / CBS News / Screenshot

Truth Social, društvena mreža slična Twitter-u, koju je lansirao bivši predsjednik SAD Donald Tramp, i dalje je nedostupna u Google Play prodavnici. Google tvrdi da aplikacija, koju favorizuju mnoge Trampove pristalice, još uvijek nije ispunila standarde Google Play prodavnice, uključujući politiku protiv podsticanja nasilja.

"Dana 19. avgusta obavestili smo Truth Social o nekoliko kršenja standardnih smjernica u njihovoj trenutnoj prijavi i ponovili da je postojanje efikasnih sistema za moderaciju sadržaja koji korisnici generišu uslov da bi bilo koja aplikacija postala aktivna na Google Play prodavnici", rekao je portparol kompanije Google. "Prošle nedjelje, Truth Social nam je odgovorio, prihvatajući naše povratne informacije i rekavši da rade na rješavanju ovih problema".

Iako je Truth Social moguće pronaći na Google Play prodavnici od 3. avgusta, aplikaciju još uvijek nije moguće preuzeti, dok je Truth Social dostupan za Apple uređaje od februara.

Devin Nunjez, izvršni direktor kompanije Trump Technology & Media Group, rekao je u nedavnom intervjuu da je Truth Social imao "mnogo uspjeha u radu sa Apple-om", ali da je odluka da se Truth Social objavi na Google Play prodavnici "isključivo na Google-u".

Za razliku od operativnog sistema kompanije Apple, koji primorava korisnike da aplikacije preuzimaju isključivo sa zvanične prodavnice, Android aplikacije se mogu preuzeti sa bilo kog izvora. Ipak, Truth SocialAndroid aplikacija se još uvijek ne nudi preko sopstvenog sajta, kao ni preko prodavnica trećih strana.

U jučerašnjem saopštenju, Truth Technology & Media Group tvrdi da "kontinuirano radi sa najboljim namerama" sa kompanijom Google.

"TMTG nema želju da vodi sporove o svom poslovanju u javnoj sferi, ali da se zna, odmah smo odgovorili na sve upite Google-a", saopštila je kompanija. "Naše uvjerenje je da bi svi Amerikanci trebalo da imaju pristup Truth Social-u bez obzira koje uređaje koriste. Radujemo se što će Google odobriti Truth Social što je pre moguće".

Truth Social društvena mreža je trenutno dostupna samo za korisnike iz SAD, a kako navode na svom sajtu, "vrijedno rade" na tome da omoguće pristup i sa drugih lokacija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS