• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok sve poskupljuje, novi IPhone će biti jeftiniji?

Autor Dušan Volaš

Prema tvrdnjama TrendForce analitičara, iPhone 14 će biti jeftiniji za 50 dolara u odnosu na prošlu godinu.

 iPhone 14 će biti jeftiniji od prethodnika tvrdi TrendForce Izvor: Apple

Ostalo je još malo vremena do "Far Out" događaja kompanije Apple na kom će biti lansirani najnoviji iPhone uređaji, između ostalog. Glasine o iPhone 14 modelima su počele da kruže i prije nego što je prethodni model izašao, ali što smo bliže zvaničnom predstavljanju, to ih ima sve više.

Prethodne glasine koje su dopirale do nas su sugerisale da će iPhone 14 Pro modeli poskupiti za 100 dolara, ali da se cijena najjeftinijeg modela neće menjati. Ovo je potkrepljeno činjenicom da će samo iPhone 14 Pro uređaji dobiti najnoviji A16 čipset. Ipak, u suprotnosti sa svim dosadašnjim informacijama, TrendForce sada tvrdi da će najjeftiniji iPhone biti jeftiniji za 50 dolara u odnosu na svog prethodnika.

Gotovo je sigurno da nećemo vidjeti novi Mini model ove godine. Slaba prodaja (u odnosu na druge iPhone modele) je navela kompaniju da shvati da su ljubitelji kompaktnih telefona samo glasna manjina, te se odlučila da u ovogodišnje ne-Pro modele, pored regularnog, uključi i iPhone 14 Max.

Upravo se na ovome zasnivaju najnovije spekulacije o cijeni. Odsustvo Mini modela znači da će ovogodišnji najjeftiniji model u seriji biti skuplji u odnosu na prošlu godinu, a kako se ne očekuju velike promjene u hardveru, vjeruje se da Apple ne želi previše da podigne ulaznu cijenu u svoj ekosistem, te će, kako tvrdi TrendForce, iPhone 14 pojeftiniti za 50 dolara.

Izvor: SMARTLife

Teško je povjerovati da će se ove tvrdnje ostvariti - pogotovo ako uzmemo u obzir nestašicu čipova, poteškoće u lancima snabdevanja i globalnu inflaciju. Ipak, informacije koje je do sada plasirao TrendForce su se obistinile u 84,5% slučajeva prema AppleTrack sajtu, te ih ne možemo olako odbaciti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS