• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje pronaći idealnu pozadinsku sliku za telefon

Autor Dušan Volaš

Nemojte skidati sumnjive aplikacije u potrazi za idealnim wallpaper-om, imamo pravu stvar za vas.

 Najbolje pozadine za telefon Google Photos Wallpaper Izvor: SMARTLife

Nije rijetkost da nam naši pametni telefoni dosade. Kako i ne bi - satima gledamo u isti ekran, a i kada ih ne koristimo, rijetko ispuštamo svoje uređaje iz vidokruga. Mnogi ovaj problem rješavaju tako što s vremena na vreme promijene masku svog uređaja ili promijene pozadinu početnog i zaključanog ekrana.

Ne možemo vam pomoći pri odabiru nove maske. Na našem tržištu primarno dominiraju nebrendirane kineske futrole, te vam podaci "ona sa sitnim rupicama" ili "ona sa poklopcem" ne znače previše. Jedino što vas možemo posavjetovati jeste da odaberete masku čije ivice nisu previše rastegljive i koja pruža zaštitu sistema kamera vašeg uređaja.

Ipak, ukoliko tražite novu pozadinu (wallpaper) za početni i zaključani ekran, tu već imamo odlične preporuke za vas. Nema potrebe da skidate sumnjive aplikacije ili posećujete još sumnjivije sajtove - sve što treba da uradite jeste da posjetite DOMA, najveću Google Photos galeriju pozadina koja broji skoro 3000 slika visoke rezolucije. Dovoljno je da otvorite željenu sliku, pritisnete tri tačke u gornjem desnom uglu, a zatim Download.

Iako sumnjamo da nećete pronaći ono što tražite, postoje još dve Google Photos galerije prepune pozadinskih slika - AREA39-X i Wallpaper Zone. Prva galerija se isključivo bazira na sistemskim pozadinama raznih uređaja, poput iPhone, Google Pixel i Samsung pametnih telefona, dok je druga više fokusirana na pozadinske slike za računare, ali ćete pronaći i pregršt slika za vaš telefon.

Upozorenje

Moramo vas upozoriti na jedno. Jedino dugme koje vam treba jeste Download. Izbjegavajte Save i Save photos, jer ćete tako snimiti jednu, odnosno sve fotografije u svoju Google Photos galeriju, što vam ozbiljno može narušiti organizaciju ako u ovoj aplikaciji čuvate rezervne kopije. Dodatno, izbjegavajte da se pridružite grupi, jer će i na taj način sve slike biti dostupne i kod vas.

Ukoliko ste se slučajno pridružili grupi ili snimili sve fotografije na vaš nalog, ne brinite - ima lijeka. Kako su datumi slika različiti, slike će biti pomiješane sa vašim, što predstavlja vraški težak posao za uklanjanje. Zato posjetite ovaj link koji prikazuje posljednje dodate slike, nakon čega možete da ih sve obilježite. Kako bi obilježili sve slike, držite prstom prvu sliku i bez podizanja prevlačite na dole. Ukoliko koristite računar, kliknite na prvu sliku, spustite se do kraja i dok držite dugme Shift, kliknite na posljednju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS