• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android telefoni dobili popularnu iPhone funkciju

Autor Dušan Volaš

Sviđa vam se Dynamic Island funkcija, a imate Android? Stiglo je rješenje za vas.

 dynamicSpot aplikacija donosi iPhone Dynamic Island na Android telefone Izvor: YouTube / Apple

Nema sumnje da je marketing kompanije Apple među najboljim na tržištu, ako ne i najbolji. Godinama su uspijevali da već viđene ideje predstave kao nešto novo i revolucionarno - najbolji primjer toga je MagSafe konektor koji mnogi smatraju jednim od najboljih "izuma" kompanije, a malo njih zna da je ova tehnologija stara čak 40 godina.

Slično tome, Apple je sa svojih iPhone 14 Pro uređaja konačno izbacio notch, a svetu prodao priču o izrezu kamere kao nečem posebnom i sve to nazvao Dynamic Island. Čak ni dodatna funkcionalnost koju je kompanija unijela u ovu "inovaciju" nije nešto što već nismo vijdeli - mnogi, a među njima i poznati YouTuber MKBHD, su primijetili da je ova funkcija veoma slična funkciji na vrhu ekrana LG V10 telefona iz 2015. godine.

Ipak, ideja kompanije LG se nije primila na tržištu, a kako to obično biva, ne sumnjamo da će mnogi proizvođači već na sljedećim uređajima pokušati da kopiraju Dynamic Island.

Dynamic Island
Izvor: Apple

Ukoliko ste među onima kojima se ova funkcija sviđa, a ne možete da dočekate da proizvođači pametnih telefona donesu svoje rješenje, imamo odličnu vijest za vas - na Google Play prodavnici se pojavio dynamicSpot, aplikacija koja donosi Dynamic Island na Android.

dynamicSpot je još uvijek u razvoju i trenutno deluje kao estetski dodatak kojem nedostaje veći dio napredne funkcionalnosti i uglađenosti kakva se može vidjeti na novim Apple Pro telefonima. Možete je isprobati besplatno, ali ukoliko želite neke dodatne mogućnosti, morate izdvojiti do 449 dinara. Imajte na umu da developer nije namenio ovu aplikaciju samo jednom uređaju, te zahtijeva malo truda i podešavanja s vaše strane kako bi radila pravilno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS