• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Procurilo sve o vivo X90 Pro+ telefonu, premijera će biti samo formalnost

Autor Dušan Volaš

Snapdragon 8 Gen 2, novi dizajn, 1-inčni senzor glavne kamere, baterija kapaciteta 4.700 mAh.

 Procurilo sve o vivo X90 Pro+ telefonu Izvor: Weibo

Dok čekamo decembar i zvanično lansiranje vivo X90 serije uređaja, čini se da ni ovaj proizvođač nije imun na curenje informacija, baš kao ni Samsung, o čijim uređajima smo saznali gotovo sve.

Kompanija vivo je pre dvije nedjelje zagolicala maštu korisnika najavom da u saradnji sa kompanijom Zeiss razvija tehnologiju koja će sistemu kamera na najnovijim flagship uređajima pomoći da stvara digitalne fotografije koje savršeno odgovaraju onome što ljudsko oko može da vidi, obećavajući značajna unapređenja u portrait i noćnim fotografijama.

Srećom, ne moramo da čekamo premijeru, jer je anonimni insajder otkrio dosta detalja o sistemu kamera X90 Pro+, pa smo saznali da će glavna kamera imati 1-inčni senzor (verovatno IMX989), da će senzor telephoto kamere biti OmniVision OV64B od 64 MP, kao i da će portrait kamera, kakvu smo imali priliku da vidimo na uređajima X80 serije, koristiti IMX758 senzor od 50 MP. Insajder nije spominjao ultraširokougaoni senzor, a takođe ostaje nejasno koliko će se razlikovati sistemi kamera ostalih modela X90 serije. Ono što je sigurno jeste da će signal kamera obrađivati vivo V2 ISP čip koji kombinuje tradicionalne ISP tehnike i moderne AI algoritme.

Saznali smo i kako izgleda poleđina vivo X90 Pro+ zahvaljujući slikama koje su se pojavile na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Crvena koža i interesantna traka, na kojoj piše Xtreme Imagination, krase novi uređaj, kao i kružno stakleno "ostrvo" koje skladišti kamere.

Izvor: Weibo

Ipak, tu nije kraj glasinama. Iako se moglo pretpostaviti da će novi uređaji koristiti Dimensity 9200 ili Snapdragon 8 Gen 2 čipset, sada smo dobili i potvrdu tog izbora, jer su pronađeni Geekbench rezultati vivo X90 Pro+ telefona, u kojima se jasno vidi da vivo koristi još uvijek nenajavljeni Qualcomm čipset, kao i da će pokretati Android 13 operativni sistem.

Izvor: Geekbench

Ostale glasine tvrde da možemo da očekujemo AMOLED ekran od 6,78 inča sa zakrivljenim ivicama - koji se osvježava brzinom od 144 Hz - UFS 4.0 internu memoriju, LPDDR5X RAM i bateriju kapaciteta 4.700 mAh.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS