• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska pošta predstavila kriptomarku sa likom Nikole Tesle

Autor mondo.ba

Četvrtu kriptomarku Hrvatske pošte krasiće lik srpskog naučnika Nikole Tesle.

 Krtiptomarka hrvatske pošte Nikola Tesla Izvor: Unsplash, kripto.posta.hr

Nakon prve dvije kriptomarke koje su imale poštanske motive, kao i treće na kojoj se nalazio automobil Rimac Nevera, hrvatska pošta predstavila je najnoviju kriptomarku na kojoj će glavni motiv biti Nikola Tesla i njegov toranj.

Oni koji se odluče na kupovinu kriptomarke će dobiti poštansku marku, ali i nezamjenjivi token (NFT), što filatelistima daje dodatnu kolekcionarsku vrednost, kako u fizičkom, tako i u digitalnom svijetu.

Četvrto izdanje hrvatske kriptomarke imaće nominalnu vrijednost od 50 kuna, tiraž od 30.000 primjeraka i od 20. decembra će biti dostupno u pet kategorija, sa pet različitih izuma srpskog naučnika.

Najekskluzivniji digitalni motiv je Teslin eksperiment sa jajetom u rotirajućem magnetnom polju, koji će biti dostupan u 2.000 primeraka. Kategorija 2 i 3, sa 4.000, odnosno 6.000 primeraka će prikazivati Teslin brod na daljinsko upravljanje i Teslin sistem bežičnog prenosa signala, dok će Teslin transformator i Teslina turbina krasiti marke 4. i 5. kategorije u 8.000, odnosno 10.000 primjeraka.

Autori nove kriptomarke su zagrebački dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a ista će biti dostupna u poštama i internet prodavnici Hrvatske pošte, gdje će takođe biti moguća kupovina pomoću kriptovaluta.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Oni nemaju nikog poznatog osim Baltazara

RECENZIJE

TIPS & TRICKS