• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung predstavlja čak 5 novih telefona u naredne 3 nedjelje

Autor Dušan Volaš

Samsung će 18. januara i 1. februara održati premijere novih Galaxy A i Galaxy S uređaja.

 Samsung 18 januara premijera Galaxy A54 i A34 telefoni Izvor: 91mobiles, OnLeaks

Čini se da su Samsung pametni telefoni za 2023. godinu najgore čuvana tajna. Nakon što smo imali priliku da mjesecima ranije vidimo kako će njihovi novi telefoni izgledati, sada su poznati i datumi dvije premijere, od kojih je jednu sam južnokorejski gigant greškom objavio.

Naime, Samsung je na kolumbijskoj verziji svog sajta slučajno objavio sekciju za predregistraciju, gdje su posjetioci mogli da vide datum održavanja Unpacked događaja na kojem će biti predstavljeni Galaxy S23 uređaji - 1. februar 2023.

Izvor: Samsung

Ipak, prije nego što svet bude imao priliku da vidi predstavljanje najboljih uređaja koje Samsung može da ponudi, ljubitelji pametnih telefona će nešto ranije imati priliku da vide dva uređaja srednje klase - Galaxy A54 i Galaxy A34.

Kompanija je na indijskoj verziji sajta objavila odeljak u kojem se najavljuje premijera novih Galaxy A uređaja, koja će biti održana 18. januara u 8 časova po našem vremenu.

Kao što već imali priliku da vidimo, novi jeftiniji modeli će izgledati vrlo slično Galaxy S23 uređajima, ali se od Galaxy A34 5G modela ne očekuje da donese neke drastične promjene specifikacija. Super AMOLED ekran će biti neznatno veće dijagonale (6,5 inča umesto 6,4), osvežavaće se brzinom od 90 Hz i imaće Full HD+ rezoluciju. Prema glasinama, očekuje se da će ga pokretati Exynos 1280 čipset i da će dolaziti u konfiguracijama sa 6 ili 8 GB RAM, odnosno 128 ili 256 GB interne memorije. Glavna kamera biće optički stabilizovan senzor od 48 MP, dok će sekundarne kamere biti ultraširokougaona od 8 MP i makro od 5 MP. Za selfije će biti zadužena prednja kamera od 13 MP.

S druge strane, očekuje se da će dijagonala Super AMOLED ekrana na Galaxy A54 5G telefonu biti 6,4 inča, Full HD+ rezolucije i brzine osvežavanja od 120 HZ, a da će se sistem kamera sastojati od optički stabilizovanog primarnog senzora od 50 MP, ultraširokougaone kamere od 12 MP, makro senzora od 5 MP i selfi kamere od 32 MP. Navodno, baterija će biti kapaciteta 5.100 mAh, a pokretaće ga Exynos 1380 čipset u paru sa 6 ili 8 GB RAM i 128 ili 256 GB interne memorije.

Očekuje se da oba modela srednje klase poseduju senzor otiska prsta ispod ekrana, stereo zvučnike, IP67 zaštitu od vode i prašine, 5G, GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, USB-C i brzo punjenje od 25 W. Nažalost, ukoliko se nadate Galaxy A74 pametnom telefonu - imamo loše vijesti za vas.

Anketa

Kojem modelu se najviše radujete?

  • Galaxy A34 5G

    0% (0)

  • Galaxy A54 5G

    48% (12)

  • Galaxy S23

    12% (3)

  • Galaxy S23+

    12% (3)

  • Galaxy S23 Ultra

    28% (7)

Kojem modelu se najviše radujete?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS