• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako anonimno gledati Instagram Story

Autor Dušan Volaš

Želite da nekome pogledate Instagram Story, a da se za to ne sazna? Imamo pravo rješenje za vas.

 Gledanje Instagram Story objava i profila anonimno Izvor: Instagram

Postoji mnogo razloga zašto bi neko želeo da pogleda nečiju Story objavu na Instagram platformi anonimno, a ukoliko ste i vi među njima, tu smo da vam pomognemo da to učinite bezbjedno i bez bojazni da nešto može poći po zlu, otkrivajući vaš identitet u procesu.

Kao što znate, Instagram uvek obaveštava svoje korisnike ko im je gledao objavljeni Story, ali uvijek se pronađe način da se to zaobiđe i za takvu aktivnost su trenutno dostupni neki trikovi.

Ovde se nećemo baviti instalacijom aplikacija koje tvrde da nude tu funkcionalnost. Iako će vam možda zaista pomoći u vašoj namjeru, često postoji skrivena cijena koju morate platiti, a ta cijena je najčešće povreda vaše privatnosti i, neretko, prodaja vaših podataka. Umjesto toga, daćemo vam provjerene načine kako da to učinite potpuno bezbjedno.

Najsigurniji način - Inflact

Prema našem mišljenju, najsigurniji način anonimnog gledanja Instagram Story objava jeste da koristite servis Inflact. Postoje mnogi sajtovi koji tvrde da nude ovu mogučnost, ali Inflact se u našem testiranju pokazao kao najbrže i najpouzdanije rješenje.

Nakon što posjetite sajt, potrebno je da idete u Tools > Profiles > Stories Viewer, a zatim da u polju za pretragu unesete tačno ime profila, sa "@" prefiksom (npr. @smartlife.mondo.rs). Nakon toga, Inflact će vam prikazati traženu Story objavu (ili više objava), a vi ćete ostati anonimni. Čak će vam biti ponuđeno da preuzmete sliku na svoj uređaj. U galeriji ispod možete pogledati svaki korak:

Nema potrebe da se ulogujete, sve jednostavno radi. Takođe možete gledati nečiji profil tako što ćete umjesto Stories Viewer, posetiti Viewer for Instagram.

Napomena: Ne možete gledati Story objave, kao ni objave profila ukoliko je tražena osoba zaključala svoj profil.

Provjeren, ali rizičan način - gašenje interneta

Pošto Instagram automatski učitava određen broj Story objava prije nego što ih uopšte otvorite, kako biste anonimno pogledali nečiji Story, potrebno je da, dok ste u Instagram aplikaciji, onemogućite internet konekciju prevlačenjem sa vrha telefona i uključivanjem Airplane Mode režima.

Ovaj trik će provjereno raditi, ali kako aplikacija i dalje pamti da ste pogledali nečiji Story - što ćete vidjeti ukoliko prisilno ugasite aplikaciju, uključite internet i ponovo je pokrenete - nismo ubeđeni da Instagram u nekom momentu neće uvesti promjenu koja će naknadno obavijestiti osobu da ste bili među onima koji su pogledali Story, pa ovaj način smatramo isuviše rizičnim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS