• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp zahtijeva od Cukerberga da mu vrati Facebook nalog

Autor Ilija Baošić

Nakon što je uklonjen sa platforme zbog "podsticanja nasilja", Donald Tramp sada zahtijeva da mu Facebook vrati pristup profilu.

 Tramp zahtijeva od Cukerberga da mu vrati Facebook nalog Izvor: Unsplash

Donald Tramp, bivši predsjednik SAD, juče je zvanično podnio zahtjev kompaniji Meta da mu se vrati pristup profilu, dvije godine nakon što je udaljen sa platforme zbog upada njegovih pristalica u Kapitol, tvrdeći da je nastavak zabrane pristupa "miješanje u izborni proces".

U pismu koje je Trampov tim poslao čelnim ljudima kompanije, Marku Cukerbergu, Niku Klegu i Džoelu Kapalanu, tvrdi se da je "zabrana Facebook naloga dramatično izobličila i spriječila javni diskurs", kao i da je ista "namjeran napor privatne kompanije da ućutka Trampov politički glas".

U podnijetom zahtjevu Tramp i njegov tim nisu prijetili tužbom, kao što bi to mnogi mogli da pretpostave, već su se pozivali na važnost slobode govora, zahtevajući sastanak kako bi raspravljali o Trampovom brzom vraćanju na platformu, na kojoj ima 34 miliona pratilaca.

Kada su Facebook i Instagram blokirali Trampove naloge i uklonili neke od njegovih objava, Cukerberg je kritikovao tadašnjeg predsjednika zato što je koristio platformu "da oprosti, a ne da osudi postupke njegovih pristalica u zgradi Kapitola", kao i da "podstakne nasilnu pobudnu protiv demokratski izabrane vlade".

Podsjetimo, nakon kupovine kompanije Twitter, novi vlasnik Ilon Mask je pozvao korisnike da glasaju da li da se Donaldu Trampu vrati pristup, a 51,8% korisnika je glasalo potvrdno, nakon čega je nalog bivšeg predsjednika odblokiran. Ipak, Tramp još uvijek nije tvitovao ništa, jer je primarno aktivan na sopstvenoj društvenoj mreži Truth Social, ali očekuje se da će se to promijeniti u toku kampanje za predsjedničke izbore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS