• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko laptop može da traje i kako da osigurate njegovu dugovječnost

Autor Dragana Božić

Planirate da kupite laptop? Obratite pažnju na ove stvari kako bi vam trajao što duže.

 Koliko laptop može da traje Izvor: Unsplash

Životni tj. radni vijek laptopa zavisi od više faktora. Pored toga što laptop može dotrajati u fizičkom ili elektronskom smislu, on može postati i tehnološki prevaziđen u tolikoj mjeri da više ne bude na visini zadatka.

Digitalni svijet se veoma brzo mijenja i razvija. Internet sajtovi i programi koje svakodnevno koristimo postaju sve napredniji, funkcionalniji i kompleksniji, pa samim tim postaju i sve zahtjevniji za računare.

Današnje digitalne fotografije i filmovi kvalitetom znatno prevazilaze kvalitet fotografija i filmova od prije desetak godina, a to znači da zahtjevaju više memorije za skladištenje, kao i naprednije performanse računara.

Video-igre se posebno ističu kada govorimo o tehničkom zastarijevanju laptop računara, jer se atraktivne igre, koje obiluju bogatom grafikom, uvijek prave tako da maksimalno iskoriste snagu računara koji se tog trenutka nalaze na tržištu.

Da biste obezbijedili fizičku i elektronsku dugotrajnost laptop računara, birajte modele boljeg kvaliteta izrade. Prisustvo aluminijumskog kućišta je prvi znak da se radi o kvalitetnije napravljenom laptop računaru koji će, uz adekvatnu upotrebu i održavanje, trajati vjerovatno čitavu deceniju.

Ukoliko prilikom kupovine odaberete laptop koji performansama prevazilazi vaše trenutne potrebe, možete očekivati da će vaš računar biti na visini zadatka i nakon nekoliko godina, kada izađu nove verzije programa koje koristite u radu. Isto važi i za video-igre.

Naravno, recenzije, ocjene, iskustva i preporuke drugih korisnika laptop računara vam mogu biti od velike pomoći jer ćete kroz njih bolje upoznati aktuelne modele i sigurno napraviti bolji izbor.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS