• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung ima problem sa baterijama? Udružuju se sa najvećim rivalom

Autor Ilija Baošić

Samsung je prišao svom najvećem rivalu, kompaniji LG, kako bi dogovorio snabdijevanje komponentama za svoje nove uređaje.

 Da li Samsung ima problem sa baterijama? Kupuju od kompanije LG Izvor: SMARTLife

Prema informacijama koje stižu iz Južne Koreje, izgleda da je Samsung primoran da se udruži sa svojim najvećim rivalom, kompanijom LG, kako bi obezbijedio potrebne komponente za svoje nove uređaje.

Kako tvrdi južnokorejski portal The Elec, nakon pregovora koji su propali prošle godine, Samsung je ponovo prišao svom najvećem konkurentu na tržištu televizora kako bi obezbedio W-OLED panele za jedan od novih modela koji se očekuju sljedeće godine.

Južnokorejski dvojac dogovara početnu isporuku između 200 i 300 hiljada panela, a ta brojka bi vremenom mogla da dostigne nešto manje od 2 miliona jedinica. Ovim potezom, Samsung želi da proširi svoju ponudu OLED televizora, koja se u velikoj mjeri oslanjala na LCD - tehnologiju koju je Samsung Display prošle godine prestao da proizvodi za televizore. Iako Samsung u svojoj ponudi ima OLED televizore, njihovi premijum QLED TV modeli koriste LCD, sa dodatim QD slojem. Na ovaj način, Samsung bi imao OLED televizor i u srednjoj klasi.

Ipak, tu nije kraj saradnje sa kompanijom LG, koja je nedavno promijenila svoj logo. Rival će takođe snabdevati Samsung baterijama za potrebe njihovih najnovijih sklopivih telefona - Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 - koji će biti lansirani u trećem kvartalu 2023. godine.

Ovo nije toliko iznenađujuće, jer je Samsung već kupovao baterije od kompanije LG Energy Solution, ali sadašnja kupovina ukazuje na probleme u lancu snabdijevanja, koji bi doveli do kašnjenja u slučaju nereagovanja na vrijeme. Kako bi spriječio probleme, pored Samsung SDI i kompanije LG, gigant se takođe obratio kineskoj kompaniji ATL (Amperex Technology Limited).

Kako navodi The Elec, cijena jedne baterije iznosi između 10 i 15 dolara, a kako Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5 koriste dvije ćelije zbog preklopivog dizajna, ukupni troškovi za snabdijevanje baterijama će po telefonu iznositi do 30 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS